Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Εκβιάζουν με τελεσίγραφο οι Βρυξέλλες: Κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο ή έξοδος από την Σένγκεν!

ΑΠΕΙΛΗ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ;  
Εκβιάζουν στέλνοντας τελεσίγραφο οι Βρυξέλλες με «προσωρινή» αποπομπή της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν, μιας ουσιαστικά διαλυμένης ζώνης, αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί μέχρι το τέλος του μήνα τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ή ακόμα την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα hot spots ώστε να συναποφασίζουν με τους Έλληνες για τον αριθμό και την προέλευση των λαθρομεταναστών που θα πάρει πίσω η Αγκυρα!

Λίγες ημέρες πριν ο Ζ.Κ.Γιούνγκερ είχε δηλώσει πως "Δεν είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο της Τουρκίας στις προσφυγικές ροές" αφού όμως η Άγκυρα "τσέπωσε" τα εκατ ευρώ για να...ανακόψει τα κύματα λάθρο και προσφύγων!
Επί τάπητος με πρόσχημα το θέμα διαχείρησης των λαθρομεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θέτει η Γερμανία την συνδιαχείρηση του Αιγαίου!
Μας απειλούν δηλαδή με αποπομπή από μια διαλυμένη Συνθήκη Σένγκεν τη στιγμή που έξι χώρες από τις 26 έχουν επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα τους!
Συγκεκριμένα, η συνθήκη Σένγκεν, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η ελεύθερη διακίνηση, οδεύει προς διάλυση, καθώς ήδη έξι κράτη, από τα 26 που έχουν βάλει την υπογραφή τους, έχουν επαναφέρει τους ελέγχους, έστω και αν υποστηρίζουν ότι είναι προσωρινοί.
Η Δανία ήταν η τελευταία που ανακοίνωσε ότι επιβάλει ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης. Οι Δανοί επέβαλαν τα νέα μέτρα στα ανατολικά σύνορά της με τη Γερμανία, ακολουθώντας την απόφαση της Σουηδίας να «σφίξει» τα μέτρα ελέγχου, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα όσων προσφύγων δεν φέρουν αναγνωρισμένα έγγραφα, ή έχουν πλαστά διαβατήρια.
Η ίδια η Γερμανία, που διαμαρτυρήθηκε για τις αποφάσεις της Δανίας και της Σουηδίας, έχει επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους, ώστε να ελεγχθεί η ροή των προσφύγων.
Επίσης, ανάλογα μέτρα έχουν λάβει τόσο η Αυστρία, όσο και η Νορβηγία, η κυβέρνηση της οποίας πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες. Η έκτη χώρα που έχει κλείσει τα σύνορά της, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, είναι η Γαλλία.
Τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες που έχουν υπογράψει, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη συνθήκη Σένγκεν, η οποία έχει νόημα μόνο όταν εφαρμόζονται οι διατάξεις για την ελεύθερη διακίνηση. Ήδη το πλήγμα είναι μεγάλο, καθώς έξι ηγέτιδες χώρες, μεταξύ των οποίων οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, η Γερμανία και η Γαλλία, έχουν εν μέρει «καταργήσει» τη Σένγκεν, ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πρόσφατα πως η συνθήκη θα πρέπει να αλλάξει.
Την ίδια στιγμή έξοδο της Ελλάδας από την Συνθήκη Σένγκεν για τουλάχιστον δύο χρόνια, προωθείται σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν» και το ερώτημα που δημιουργείται είναι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί "απειλή" ή ευκαιρία για την χώρα να ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία.
Τουλάχιστον τότε θα μπορεί να διαχειριστεί τα σύνορά της όπως θέλει, καθώς και το που θα στέλνει όλους τους λαθρομετανάστες-πρόσφυγες που ήδη έχουν διεισδύσει στην χώρα.
Εσωτερικό έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν» αποκαλύπτει την πρόθεση αρκετών κρατών μελών της Ε.Ε. να επαναφέρουν τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα του χώρου για δύο χρόνια «όπου εντοπίζονται συνεχείς σοβαρές ελλείψεις σχετικά με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων», την άμεση αποστολή επιχειρησιακής ομάδας της FRONTEX στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και την ανάπτυξη ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα με τρίτες χώρες (rapid border intervention teams - (RABITs), ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.
Η έξοδος από την Συνθήκη σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να κλείσουμε και εμείς τα σύνορά μας, κάτι που όμως η ελληνική κυβέρνηση για κάποιο ακατανόητο λόγο δεν το κάνει στοιχειωδώς ούτε τώρα στα σύνορά της με την Τουρκία.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.