Το Αμερικανικό προξενείο ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο λόγος που επικαλούνται οι αμερικανικές αρχές ονομάζεται «πιθανή απειλή για την ασφάλεια του».

«Σε σχέση με ληφθείσες  πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, το προξενείο θα λειτουργήσει για  περιορισμένο διάστημα στις  9 Δεκεμβρίου 2015», αναφέρει η ανακοίνωση του προξενείο.
Σημειώνεται ότι η παροχή των υπηρεσιών, που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή θα πρέπει να αναβληθεί για αργότερα. Στην ανακοίνωση  αναφέρεται ότι  η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, το  προξενείο στα Άδανα και οι προξενικές αρχές στη Σμύρνη θα λειτουργήσουν  κανονικά.
« Συνιστούμε στους Αμερικανούς πολίτες να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης, να παραμένουν ενήμεροι για τοπικές εκδηλώσεις και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για την προσωπική τους  ασφάλεια», αναφέρουν Αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.
Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την φύση των πιθανών απειλών για τις αμερικανικές αρχές δεν είναι δεδομένες, καταλήγει το ανακοινωθέν .
Πιθανόν ,  σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, να πρόκειται για πληροφορίες για επιθέσεις τζιχανστιστών σε αμερικανικούς διπλωματικούς  στόχους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει η ισχυρή παρουσία ακραίων ισλαμιστών εντός του τουρκικού κράτους.
Επίσης «παίζει» και το σενάριο αντιποίνων από την Μόσχα στο στην τουρκική δύναμη που εισέβαλε στο Ιράκ , σε απάντηση της κατάρριψης  του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24.
Όσον αφορά την Τουρκία, είναι σαφές ότι εδώ δεν είναι μόνο οι «απειλές» που αναφέρουν οι Αμερικανικές διπλωματικές αρχές.
Προφανώς, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να «χαλιναγωγήσει» την Άγκυρα και να μην προβεί σε μία ακόμη  επικίνδυνη « πρωτοβουλία» , σε όλα τα « μέτωπα» τα οποία έχει ανοίξει η προσφάτως εκλεγείσα κυβέρνηση των ισλαμιστών του AKP.
Το  κλείσιμο του Προξενείου, αποτελεί πιθανότατα μια πρώτη προειδοποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι συνέπεσε με  την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
«Υπάρχει το  συμπέρασμα ότι αυτές οι «ανεξάρτητες»  δράσεις του τουρκικού στρατού για τους Αμερικανούς ήταν μία πρώτης τάξεως έκπληξη.
Επίσης επισημαίνεται ότι η Τουρκία είναι ο πιο απρόβλεπτος  «παίκτης» που υλοποιεί  κινήσεις που προβληματίζουν έντονα τις  Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, ο οποίος ήταν στην   αντιπροσωπεία των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και  αριθμό Αμερικανών αξιωματούχων.
Ο Βιτάλι Τσούρκιν εκτιμά  ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα  «δροσίσει τα θερμά  κεφάλια στην Άγκυρα», και  η Τουρκία  σε αντίδραση θα λάβει  «νέα μέτρα ακόμα πιο  απερίσκεπτα».!
Η νεοοθωμανική Τουρκία έχει εισέλθει « σφήνα» πάνω στην διαδικασία διαμοιρασμού του κόσμου , από τις ΗΠΑ , την Ρωσία και την Κίνα. Μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα εδώ και πέντε χρόνια.
Δεν έχει καμία μα καμία τύχη , και τα γεγονότα από εδώ και στο εξής θα ακολουθήσουν τα «χνάρια» του Βρετανού αθυρόστομου Στρατηγού Άλενμπυ, ο οποίος το 1915, που διέλυσε την Οθωμανική αυτοκρατορία , την οποία υποστήριζαν οι Γερμανοί . Τυχάιο; Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση.