Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Παράταση ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.


  Σε περίπτωση που δεν βγει πρόεδρος από σήμερα, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 10 Ιανουαρίου | Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία με την κατάσταση στα εκλογικά τμήματα να είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη της 22α Νοεμβρίου και το τότε εκλογικό φιάσκο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.15 με την προσέλευση του κόσμου να κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Λίγο μετά τις 13.30 ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ανακοίνωσε ότι στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 200.000 άτομα και η Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της για παράταση κατά μίας ώρας της διαδικασίας και έτσι οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.
EUROKINISSI
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας που ήρθαν μαζικά να τιμήσουν τη δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν νέο πρόεδρο στη Ν.Δ.», δήλωσε ο κ. Τραγάκης.
Εάν σήμερα κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη δεν συμπληρώσει το 50% και χρειαστεί επαναληπτική εκλογή αυτή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.
EUROKINISSI
Το φαβορί της εκλογικής διαδικασίας, Β. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι εάν είναι πρώτος τότε θα κατέβει στην επαναληπτική ψηφοφορία, εάν βγει δεύτερος τότε θα αποσυρθεί και θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, στην περίπτωση που αυτοί είναι δεύτεροι, θα καθορίσουν την στάση τους ανάλογα με το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

«Το βράδυ μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ»

Για γιορτή για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας στο ΕΒΕΑ προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
«Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
«Θα το δούμε», είπε επίσης ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά.
«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε», συμπλήρωσε.
EUROKINISSI

Η χώρα χρειάζεται αξιόπιστη Κεντροδεξιά

Στις 11 το πρωί, σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς, ψήφισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «ημέρα γιορτής» σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μαζική προσέλευση ψηφοφόρων.
«Οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν τις τύχες της παράταξης στα χέρια τους. Η Ν.Δ. θα βγει ενωμένη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη δυνατή κεντροδεξιά παράταξη».
EUROKINISSI
«Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη και με τη δύναμη των πολιτών και ανανεωμένη».
EUROKINISSI

Τζιτζικώστας: Αλλάζουμε σελίδα

Ο πρώτος από τους υποψηφίους που έριξε την ψήφο του ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας ψήφισε στις 10 το πρωί στο «Βελλίδειο» και έκανε λόγο για μηνύματα υψηλής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.
«Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.
EUROKINISSI

«Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί»

«Εξαιρετικά ευτυχής» για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Περιστέρι όπου ψήφισε.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».
EUROKINISSI
Πρωί πρωί ενώπιον της κάλπης βρέθηκε ο μεταβατικός πρόεδρος, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας προς το εσωτερικό του κόμματος δηλώνοντας «Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μια μεγάλης, δυνατής, σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.