Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Video: θα άφηνες ένα παιδί να καπνίσει;

9632250715
Ένα video – κοινωνικό πείραμα κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα κατά του καπνίσματος.

Στο video, το οποίο είναι πρωτοβουλία του γνωστού YouTuber, DennisCee, σε συνεργασία με τα damn.com και pranksters.com, και έχει ήδη περισσότερο από 1 εκατομμύριο προβολές, πρωταγωνιστεί ο 10χρονος Cha’Chill Silas Biggar, ο οποίος κρατά ένα τσιγάρο και προσεγγίζει καπνιστές, ζητώντας τους να του το ανάψουν.
Κάποιοι τον βοηθούν, αλλά αρκετοί εκ των καπνιστών αρνούνται να βοηθήσουν τον μικρό να καπνίσει, με ορισμένους, μάλιστα, να του παίρνουν το τσιγάρο από τα χείλη ή να του φωνάζουν, πολλές φορές με σκληρή γλώσσα. Αν και είναι σημαντικό ότι οι ίδιοι οι καπνιστές φαίνεται να γνωρίζουν το λάθος των πράξεών τους, είναι η τελευταία συνάντηση του μικρού που “χτυπά” τις ευαίσθητες χορδές του κοινού.

Δείτε το video, με τίτλο “Θα εμπόδιζες ένα παιδί να καπνίσει;”


Ο άνδρας που εμφανίζεται στο τέλος του video είναι ένας πρώην καπνιστής, ο Ryan, ο οποίος υποφέρει από καρκίνο, εξαιτίας του εθισμού του, με αποτέλεσμα μετά από τραχειοτομή να μιλά με τη βοήθεια ειδικής συσκευής. Η χροιά της φωνής του προκαλεί την περιέργεια του 10χρονου, ο οποίος αν και ηθοποιός, όταν ακούει την ιστορία του Ryan, δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Όταν ο Ryan μαθαίνει ότι πρόκειται για video – πείραμα, γυρνάει προς την κάμερα και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους, δείχνοντας τον λαιμό του: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι το μόνο που παίρνεις από το κάπνισμα. Δεν το θέλετε αυτό, πιστέψτε με».
Στη δημοφιλία του video συνέβαλε το γεγονός ότι έχει αναρτηθεί στο Facebook, όπου έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια προβολές και έχει κοινοποιηθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές, μέσα σε 3 ημέρες Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.