Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συμφώνησαν Β.Πούτιν και Φ.Ολάντ: ''Κοινός εχθρός το ISIS - Συγκρότηση «ευρύτερου συνασπισμού»''

Συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση υπέρ της συγκρότησης «ευρύτερου συνασπισμού» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρέπει μαζί να διευρύνουμε περαιτέρω αυτόν τον συνασπισμό με στόχο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία (...) προκειμένου το σύνολο των χωρών να ενεργήσουν εναντίον της τρομοκρατίας και εναντίον του ΙΚ», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε μια δήλωση που έκανε ενώπιον των δημοσιογράφων προτού ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών στη Μόσχα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία.
«Εμείς θεωρούμε ότι αυτός ο συνασπισμός είναι απόλυτα απαραίτητος και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι θέσεις μας συμπίπτουν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπογράμμισε επιπλέον την ανάγκη «να ενωθούν οι δυνάμεις στη μάχη εναντίον του κοινού εχθρού».
«Είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη συνεργασία» διαβεβαίωσε ο ίδιος κατά την έναρξη των συνομιλιών στο Κρεμλίνο με τον Γάλλο ομόλογό του.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.