Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ισλανδός πρωθυπουργός: Αν είχαμε μπει στην ΕΕ, θα είχαμε την τύχη της Ελλάδας

Τα «βέλη» του στην νεοταξική Ευρωπαϊκή Ένωση έριξε ο Ισλανδός πρωθυπουργός David Gunnlaugsson, υποστηρίζοντας ότι αν η χώρα του είχε γίνει τελικά μέλος της Ευρωζώνης, όχι μόνο δεν θα είχε ανακάμψει, αλλά θα είχε την τύχη της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του στο Politico ο Ισλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν η αίτηση που υπέβαλε η χώρα του το 2009 για ένταξη στην ΕΕ είχε επιτύχει, τότε η Ισλανδία μπορεί να είχε την τύχη της Ελλάδας.
«Μπορεί να είχαμε ακολουθήσει αντίστροφη πορεία και να γινόμασταν μια χρεοκοπημένη χώρα απο το διεθνές  πιστοποιητικό τραπεζικό σύστημα. Αν όλα αυτά τα χρέη ήταν σε ευρώ και αναγκαζόμασταν να κάνουμε ότι η Ιρλανδία ή η Ελλάδα και να αναλάβουμε την ευθύνη για τα χρέη των τραπεζών. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για μας οικονομικά», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον Ισλανδό πρωθυπουργό, καθοριστικοί παράγοντες για την ανάκαμψη της Ισλανδίας ήταν πως είχε το δικό της νόμισμα και ένα ανεξάρτητο νομοθετικό σώμα που της έδωσε περιθώρια ελιγμών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.