Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Υποκρισία από ΝΑΤΟ: Επίθεση στην Ρωσία για μία υπέρπτηση στην Τουρκία αλλά για τις χιλιάδες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο "ούτε κουβέντα"...

Επιδεικνύοντας απίστευτη υποκρισία και αμοραλισμό το ΝΑΤΟ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της Ρωσίας γιατί ένα μαχητικό κρούσης (Su-34 ή Su-24) καταδιώκοντας φάλαγγα ισλαμιστών που διέφευγαν προς το τουρκικό έδαφος μπήκε στον τουρκικό ενάεριο χώρο και πέταξε επάνω από τουρκικό έδαφος, ενώ δεν έχει εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση για την χιλιάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, ούτε για τις υπερπτήσεις επάνω από το ελληνικό έδαφος, ούτε για τις παρενοχλήσεις πολιτικών αεροσκαφών, ούτε, ούτε, ούτε...!

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται για «απαράδεκτες» παραβιάσεις από τα ρωσικά μαχητικά.
«Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία δεν συμβάλλουν στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της περιοχής», υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούν Σινιρλίογλου στις Βρυξέλλες, ενώ φυσικά οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο προάγουν την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο για απόψε ώστε να συζητηθεί το ζήτημα με τα κράτη-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Στο μεταξύ, σε αναχαίτιση ρωσικού μαχητικού προχώρησε η αεροπορία της Τουρκίας το περασμένο Σάββατο, όπως επιβεβαίωσε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, επισημαίνοντας πως το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Αστον Κάρτερ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό ομόλογό του, δήλωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Αμύνης για τα επόμενα βήματα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ανώτατος αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος αμφισβήτησε τα περί λάθους στην παραβίαση, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι ήταν λάθος». Εμείς λένε ότι ήταν "λάθος" όχο λάθος είναι και οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών επάνω από το ελληνικό έδαφος...
Στο μεταξύ, η Τουρκία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις, ενώ νωρίτερα εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε στο ρωσικό Interfax ότι το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας κατά λάθος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η Μόσχα, φυσικά, απέρριψε το διάβημα...
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Μουχτάρ Γκιουν επέδωσε τη νότα στο πρέσβη της Ρωσίας στη Τουρκία Ανδρέα Καρλόφ.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Ρωσία δήλωσε ότι το περιστατικό με το στρατιωτικό αεροσκάφος στο τουρκικό εναέριο χώρο ήταν "λάθος".
Σύμφωνα με το Γραμματέα Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα Ιγκόρ Μιτιακόφ, δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις για το ζήτημα αυτό από τη ρωσική πλευρά στη τουρκική πρεσβεία στη Μόσχα. «Έλαβε χώρα παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος», δήλωσε ο διπλωμάτης.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, «η Μόσχα δεν θεωρεί ότι η επιχείρηση των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία θα επιδεινώσει τις σχέσεις με τη Τουρκία, η συνεργασία των δύο χωρών έχει αρκετά σταθερή βάση, και είναι αμοιβαία επωφελής».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο γεγονός (με το ρωσικό αεροσκάφος) πράγματι ο πρέσβης μας κλήθηκε και του επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας». Πρόσθεσε, ότι «Σε αυτήν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που θα ελεγχθούν».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.