Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΩ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΤΑΡΕΕΙ, μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Τόχουν ρίξει .... σε χορούς και γυμναστικές. Δείτε ΕΔΩ
Του Μ. Αποστολόπουλου
 Ο Δήμος/Κοινότητα έχει καθήκον και υποχρέωση να διατηρεί τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς (σκουπίδια) όπως και να παρέχει το νερό σε ελεγμένα επίπεδα. Εάν δεν τα κάνει όλα αυτά δεν έχει λόγο να υπάρχει. Μπορούμε και χωρίς αυτούς - και θα είχαμε και μείωση των δημοτικών τελών!
Ύδρευση: Εκτεταμένες διαρροές δικτύου ύδρευσης παραμένουν ανεπισκεύαστες επί μήνες. Αδυναμία έγκαιρης επέμβασης. Κατασπατάληση φυσικών πόρων. Αμφιβολίες καταλληλότητας – ποιότητας πόσιμου νερού.
Καθαριότητα: Επανειλημμένες αδυναμίες περισυλλογής σκουπιδιών από τους κάδους, ενώ η ανακύκλωση μας έχει αποχαιρετήσει προ πολλού.
Ξεχειλισμένοι κάδοι με σκουπίδια διάσπαρτα στους δρόμους. Τέτοια ρύπανση περιβάλλοντος σε δρόμους και πλατείες δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Κλαδέματα, ογκώδη αντικείμενα μαζί με οικοδομικά υλικά περιμένουν μήνες να περισυλλέγουν.
Οδικό δίκτυο: Φτιαγμένο να καταστρέφει αυτοκίνητα και περιουσίες. Ασφαλτόδρομοι γεμάτοι λακκούβες, κατολισθήσεις. Πολυτέλεια οι διαγραμμίσεις. Φωτισμός (ομίχλης) ανύπαρκτος. Μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλειας. Ονοματοδοσία οδών… στα πουρνάρια.
Χωματόδρομοι, με οικογένειες να αδυνατούν ιδιαίτερα τον χειμώνα, να πάνε στα σπίτια τους– χιόνια, λάσπες, λακκούβες και λίμνες. Ούτε το ΕΚΑΒ πάει.
Αυτή είναι η κατάντια που βιώνουμε σήμερα ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιφέρειας στον όμορφο αυτό τόπο.
Παρά τις ελπίδες που τρέφαμε με την ανάληψη νέας διοίκησης στην κοινότητα/Δήμο, διαπιστώνουμε με λύπη ότι τα πράγματα ένα χρόνο μετά βρίσκονται εκτός ελέγχου και αρχίζουν να καταρρέουν. Η αγαπητή κατά τα άλλα πρόεδρος αντί να επικεντρωθεί στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τις ζωές της πλειονότητας των κατοίκων του χωριού μας,  αναλώνεται σχεδόν αποκλειστικά (σε χορούς & γυμναστικές….κρύβοντας “έξυπνα” την απέραντη μοναξιά και δυστυχία μας).
Δυστυχώς η φωνή του Βαρνάβα δεν ακούγεται στα κέντρα αποφάσεων του Δήμου. Ούτε το δημοψήφισμα του 2014 για την μείωση των διοδίων δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν και να φέρουν σε πέρας, προς όφελος των κατοίκων.

Τα προβλήματα δεν είναι άλυτα. Απαιτούν όμως συνεργασία, ενδιαφέρον, φροντίδα, προγραμματισμό, αποφάσεις. Αλλά κυριότερο όλων ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΗ των δικαιωμάτων του Βαρνάβα με ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Θα μου πείτε άγνωστες λέξεις ιδίως σήμερα και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έκαστος σε προσωπικό επίπεδο πλέον. Θα ανταπαντήσω ότι μόνον η ανατολή του ήλιου και η αυτόματη αναπνοή δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη μας. Πρέπει να απαιτήσουμε από τον καθένα μας να κάνει τη δουλειά του και το καθήκον του. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ή να ξαναθυμηθούν ότι μαζί με τα αξιώματα πάνε πακέτο και οι υποχρεώσεις, ότι ως πολίτες δεν έχουμε μόνον δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και ότι μόνον όλοι μαζί θα φτιάξουμε καλύτερα το αύριο της σύντομης ζωής μας.



Ξέρω ότι στεναχωρώ μερικούς … αποκαλύπτοντας ότι η  βιτρίνα που εμφανίζεται με τις δήθεν 'δραστηριότητες' (γυμναστικές και χορούς ) της κοινότητας οφείλονται κυρίως σε δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου.

Αποθηκεύω το παρόν κείμενο για το 2015. Όχι για να κάνω ετήσιο απολογισμό αλλά για να μην χρειαστεί να το ξαναγράψω μιας και πάλι τίποτα δεν θα γίνει είτε με κρίση είτε με παράδεισο επί της γης.

Ακολουθούν ενδεικτικές της κατάστασης εικόνες. Υπάρχουν κι άλλες













Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.