Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Κοινοτικό Συμβούλιο V/s Καθήκοντα. Ηρθε η ωρα του απολογισμού πεπραγμένων ... αλλα δυσκολεύονται

Διαύγεια στην δημόσια διοίκηση. Κακοδιοίκηση, οκνηροί και γλάστρες να απέρχονται.  
(Αναδημοσίευση). Μετά τον αρνητικό σχεδόν απολογισμό πεπραγμένων 16 μηνών της  δημοτικής αρχής Ψηνάκη ήρθε η ώρα και για τον απολογισμό  των επί μέρους δημοτικών κοινοτήτων μέχρι σήμερα. Η περίπτωση Βαρνάβα (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής προέδρου του) αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του τρόπου λειτουργίας όλων των δημοτικών κοινοτήτων του Μαραθώνα και αυτό δείχνει το πόσο  επικίνδυνος είναι για την διοίκηση του Δήμου του ο Manager. Τέσσερα χρόνια ακόμα .... αντέχετε???   
ΩΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ: Ελάτε ΕΔΏ "μπουμπούκια μου" εκτός από το να ξεκατινιάζεστε μεταξύ σας, πείτε μας τι ωφέλιμο έκανε ο καθένας σάς για τον δύσμοιρο αυτό τόπο ??? Άξιζε ή πήγε χαράμι η ψήφος μας??. 

Με βάση τον σχετικό Νόμο (αναφέρουμε παρακάτω) πείτε μας τις δράσεις που αναπτύξατε στα επί μέρους θέματα (σαν συμβούλιο δημοτικής κοινότητας) στα πλαίσια των καθηκόντων σας. Ποιον τομέα ευθύνης ανέλαβε ο καθένας από εσάς (τους Κοιν. Συμβούλους)?? Ποιες δράσεις αναπτύξατε?? Πόσοι υλοποιήθηκαν??? Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το επόμενο εξάμηνο???
Αρμοδιότητες προέδρου δημοτική κοινότητας. (Δείτε παρακάτω)

Αρμοδιότητες συμβουλίου δημοτικής κοινότητας
1.Την προώθηση του εθελοντισμού (Συγκρότηση ομάδων Δράσης)
2. Εκφορά γνώμης στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης δημοτικών κοινοτήτων ή ένταξής τους σε άλλο όμορο δήμο.(Συνένωση με δήμο Ωρωπού ή Δήμο των 5)
3. Αδέσποτα, περισυλλογή και μέριμνα.(Δράσεις, προστασία κλπ)
4. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και την ανάπτυξη σε πολιτιστικά, πνευματικά και κοινωνικά θέματα. (Δράσεις κλπ)
5. Εισήγηση δράσεων και έργων τοπικού χαρακτήρα στην εκτελεστική επιτροπή του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου. (Πρόγραμμα 4ετίας, με τμηματική ετήσια υλοποίηση και ανανέωση).
6. Προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος την αναβάθμιση της αισθητικής περιοχών καθώς και η καθαριότητα αυτών (Ρεματιά, Πύργοι, ξωκλήσια κλπ)
7. Την εκτέλεση νέων έργων καθώς την συντήρηση και λειτουργία έργων που έχουν εκτελεσθεί και την καθαριότητα αυτών (πρόγραμμα)
κλπ

Παράδειγμα Νο1: Εθελοντισμός 
(Μετά από έγγραφο Αίτημα της 20/6 )
Σαν εκπρόσωποι και συντονιστές του γραφείου Εθελοντισμού Βαρνάβα, αναφέρατε τις δράσεις που αναπτύξατε για την προσέλκυση εθελοντών, τον συνολικό αριθμό αυτών, όπως και τις δράσεις τους μέχρι σήμερα.
Από Δήμο Διαύγεια

 Περιμένουμε λοιπόν με χαρά να διαβάσουμε  τα επιτεύγματά του καθενός χωριστά σαν κοινοτικό συμβούλιο. Επιπρόσθετα των θέματα της προσφυγής μας στον Συνήγορο του Πολίτη που είχαν κοινοποιηθεί σε εσάς ταυτόχρονα. 


1. Α.Π 6206/7-3-14 επικαιροποιημένο με Α.Π 32239/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ

2. Α.Π 32237/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΡΟΣ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

3. Α.Π 32249/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - Διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Μαραθώνα. Διαχωρισμός στην πηγή/μείωση του όγκου/ανακύκλωση/κομποστοποίηση/υγειονομική ταφή υπολοίπου
4. Α.Π 32246/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS: ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΑΤΙΙΚΗΣ & Υλοποίηση προβλεπομένων στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, σχετικά με την Ρεματιά Βαρνάβα
5. Α.Π 31394/26-11-2013 επικαιροποιημένο με Α.Π 32251/12.11.14 Δήμου Μαραθώνα - ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ Αρ 7/11 ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ & ΑΡΙΘΜΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ) ΔΡΟΜΩΝ. 

Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση από πλευράς Δήμου ούτε από εσάς τους ίδιους.

Διαύγεια στην δημόσια διοίκηση. Κακοδιοίκηση, Οκνηροί και γλάστρες να απέρχονται.


Διαβάστε ακόμα:

-----------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

4 σχόλια:

  1. Είναι οδυνηρό κάθε φορά να διαπιστώνουμε τις λανθασμένες επιλογές που κάνουμε σαν κοινωνία εμπιστευόμενοι λάθος ανθρώπους. Άνθρωποι με διαπιστωμένη χαμηλή κοινωνική μόρφωση και χαμηλό IQ, ορίζουν την ζωή και το μέλλον μας. Υπάρχουν βέβαια και φωτεινές εξαιρέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Οι περισσότεροι σύμβουλοι αναξιόπιστοι, με πολύ χαμηλή κοινωνική και άλλη μόρφωση δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τίποτα προς όφελος της κοινωνίας. Οι καθωσπρέπει αρνούνται να ασχοληθούν με τα κοινά και μείναμε με την σαβούρα. Μην περιμένετε απάντηση …

      Διαγραφή
  2. Περιμένετε βρε φιλαράκια μερικές μέρες, ακόμα μην τους αποδιώχνεται. Μπορεί κάποιος/οι να έχουν καταφέρει -προσφέρει -να κάνουν κάτι που δεν ξέρουμε. Ας περιμένουμε λίγο ακόμα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν απαντησε. βρε κατι παλικαρια ..... κρυβονται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.