Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Bosch: «η χρήση του εν λόγω software στην παραγωγή είναι παράνομη», είχε προειδοποιήσει την VW το 2007.

H Robert Bosch GmbH είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές ανταλλακτικών του VW Group και όχι μόνο. Βασικά σχεδιάζουν hardware και software για τα ηλεκτρονικά συστήματα των αυτοκινήτων (injection, ABS, ESP κλπ.).
O 4κύλινδρος κινητήρας TDi EA189 που εξέθεσε την VW.
Το 2007 η Bosch παρέδωσε το υπό εξέταση λογισμικό (software) στη VW για δοκιμή. Ευτυχώς, με όσα ισχυρίζεται η γερμανική εφημερίδα Bild, η Bosch προειδοποίησε ΚΑΘΑΡΑ την Volkswagen ότι η χρήση του εν λόγω software στην παραγωγή θα ήταν παράνομη. Βέβαια η τελευταία λίγο έδειξε να υπολογίζει την προειδοποίηση και προχώρησε στην παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες diesel που πέρναγαν τις σκληρές δοκιμές για εκπομπές καυσαερίων και κύρια NOx, μόνο χάρη στο λογισμικό.
O εγκέφαλος της Bosch για τα diesel TDi του VW Group
Σύμφωνα με όσα λέει επίσης η Bild, η συγκεκριμένη επιστολή προειδοποίησης βρέθηκε από ορκωτούς ελεγκτές που διενεργούν πλέον τις έρευνες στην VW, με διαταγή του εισαγγελέα. Εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη δημοσίευση.
Κανείς δε γνωρίζει αν ο εισαγγελέας αναζητά ευθύνες ή/και έχει διατάξει έρευνα για την σχεδίαση του λογισμικού και κατά της Bosch, η οποία όμως δείχνει να καλύπτεται από την επιστολή, με την οποία το συνόδεψε.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.