Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η απερίσκεπτη πολιτική της Ευρώπης, η ρίζα όλων των ταραχών

europe-space
Η ανικανότητα της Ευρώπης να προβλέψει το αποτέλεσμα της πολιτικής της, έχει πυροδοτήσει μια χιονοστιβάδα προσφύγων και κόστισε στην Ουκρανία τη χερσόνησο της Κριμαίας και πολύ πιθανόν το Donbass.

«Όταν οι Ευρωπαίοι βοηθούσαν να καταστραφούν τα κράτη της Μέσης Ανατολής υπό το πρόσχημα της αλλαγής των αυταρχικών καθεστώτων τους, δεν συνειδητοποιούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο είχαν προετοιμάσει αυτή τη μαζική εισροή μεταναστών;» αναρωτήθηκε ο Mikhail Pogrebinsky, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών και Πολεμικών Σπουδών στο Κίεβο, σχολιάζοντας τη σημερινή προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.
«Ακριβώς όπως ποτέ δεν σκέφτηκαν την απόρριψή τους, της ιδέας μιας ομοσπονδιακής Ουκρανίας, υπό την εσφαλμένη υπόθεση ότι αυτό θα υπονόμευε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας… Ως αποτέλεσμα η Ουκρανία έχασε την Κριμαία και τώρα χάνει το Donbass επίσης, για να μην αναφέρουμε τις χιλιάδες των ζωών που χάνονται και την κατεστραμμένη οικονομία».
«Αντ ‘αυτού, θα έπρεπε να έχουν μπει σε έναν ευρύτατο διάλογο για έναν τύπο ομοσπονδιοποίησης που θα απέτρεπε την αποσύνθεση της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο Pogrebinsky.
«Όταν ο Jean-Claude Juncker και άλλοι κάνουν εκκλήσεις για μια ενωμένη Ευρώπη και εισάγουν ποσοστώσεις προσφύγων, ενώ, ταυτόχρονα, επικρίνοντας τους ευρωπαίους ηγέτες της Ανατολής για την αντιευρωπαϊκή πολιτική τους και αρνούμενοι κατηγορηματικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Άσαντ εναντίον της ISIL, ενεργούν ακριβώς με τόση ασυνέπεια όπως έκαναν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.
Μερικές φορές λένε ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στη Συρία χωρίς τη Ρωσία, αλλά ποτέ δεν προχωρούν πέρα από αυτό … Λοιπόν, όταν η Ευρώπη είναι επιτέλους έτοιμη, θα είναι πολύ αργά», προειδοποίησε ο Pogrebinsky.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.