Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Οι 300 κάτοικοι της Τήλου φιλοξένησαν περισσότερους από 4.600 πρόσφυγες

Με τις ελάχιστες δυνατότητές τους, οι κάτοικοι του νησιού πρόσφεραν κατάλυμα, ζεστά ρούχα και περισσότερες από 10.000 μερίδες σπιτικού φαγητό.

Είναι μόλις 300 άνθρωποι, οι οποίοι διαβιώνουν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, όντας κάτοικοι ενός μικρού νησιού στο Αιγαίο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένα μικρό νησί, με μεγάλους-σπουδαίους ανθρώπους όμως, οι οποίοι δεν αξίωσαν το παραμικρό από την πολιτεία ή ακόμα και τη δημόσια αναγνώριση. Οι κάτοικοι της Τήλου, παραμερίζοντας τα δικά τους - αρκετά και σημαντικά - προβλήματα, ανέδειξαν το ελληνικό πνεύμα και τον ανθρωπισμό τους, περισυλλέγοντας περισσότερους από 4.600 πρόσφυγες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο νησί τους.

Οι 300 - όχι του Λεωνίδα και ούτε καν πάνοπλοι και με άρτια εκπαίδευση Σπαρτιάτες - της Τήλου έδειξαν σε όλον τον κόσμο και δη στην Ευρώπη, ποιο θα έπρεπε να είναι το πραγματικό πρόσωπο της ανθρωπότητας και ειδικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργήθηκε πάνω στη βάση των ανθρώπινων αξιών και της αλληλεγγύης. Με τις ελάχιστες δυνατότητές τους, οι κάτοικοι του νησιού πρόσφεραν κατάλυμα, ζεστά ρούχα και περισσότερες από 10.000 μερίδες σπιτικού φαγητού.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από τα δακρυγόνα, τα γκλομπς, τους συρμάτινους φράκτες και το κλείσιμο των συνόρων που παρακολουθεί η υφήλιος από τις χώρες της - κατά τα άλλα - πολιτισμένης κεντρικής Ευρώπης.

protothema.gr
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.