Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Οι Αζέροι ζητούν... αίμα στον αγώνα με τον ΠΑΟ: "Θα πλημμυρίσουμε το γήπεδο με τουρκικές σημαίες" (vid, εικόνες)

"ΠΟΛΕΜΙΚΟ" ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΑΣΙΜ ΑΛΙΕΦ
Πολεμικό κλίμα στήνουν οι Αζέροι εν’ όψει του αγώνα της Καμπάλα με τον Παναθηναϊκό μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ από αγνώστους οι οποίοι θέλησαν να «υπερασπιστούν» τον αρχηγό της ομάδας τους Γιαβίντ Χουσεϊνοφ ο οποίος δέχθηκε κριτική γιατί πανηγύρισε με την τουρκική σημαία στον αγώνα με τον Απόλλωνα της Λεμεσού.
Οι Αζέροι ζητούν… αίμα και δηλώνουν με εμπρηστικές αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πώς θα υποδεχθούν την ομάδα του Παναθηναϊκού με χιλιάδες τουρκικές σημαίες. Σημειώνεται πώς ο πρώτος αγώνας για τα play off του Europa League είναι στις 20 Αυγούστου στην Αθήνα και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.  
Οι Αζέροι που είναι τουρκογενής λαός θεωρούν «εθνικό» καθήκον την αντιπαλότητα με τους Έλληνες και αυτό φάνηκε άλλωστε στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού όπου ο αρχηγός της ομάδας έδωσε το σύνθημα. 
Σε σχόλια που κάνουν οπαδοί της Καμπάλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι «θα πρέπει να πλημμυρίσουν το γήπεδο με τουρκικές σημαίες» και να «τσακίσουν τους Έλληνες όπως έκαναν και με τον Απόλλωνα Λεμεσού».
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δημιουργείται για τον επαναληπτικό αγώνα στις 27 Αυγούστου στο Μπακού, καθώς στον πρώτο αγώνα στην Αθήνα αναμένεται οι Αζέροι οπαδοί της Καμπάλα να είναι λίγοι, οι οποίοι ενδεχομένως να ενισχυθούν και από Τούρκους. 
Σε αυτή τη χώρα παρέδωσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά τον ΔΕΣΦΑ και είναι προφανές ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο αγωγός TAP τον οποίο μετ’ επιτάσεως υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός ως success story. Ιδού λοιπόν η επιβεβαίωση. 
Ενδεικτική της έκρρυθμης κατάστασης είναι και η στάση Αζέρων βουλευτών, οι οποίοι σε δηλώσεις τους επέρριψαν την ευθύνη για τον θάνατο του Αλίεφ στον ίδιο τον δημοσιογράφο θεωρώντας ότι δεν θα έπρεπε να σχολιάσει την «φυσιολογική» στάση του, ο οποίος έδειξε τη αγάπη του για την Τουρκία.
Ο Αλίεφ, που επέκρινε τη στάση του Χουσεΐνοφ να υψώσει την τουρκική σημαία μέσα στην Κύπρο ήταν αρραβωνιασμένος και σύντομα επρόκειτο να παντρευτεί με την 25χρονη GulerAbbasova. Η Guler σε ανάρτηση της στο Facebook έβαλε πολλές δικές της φωτογραφίες με τον Αλίεφ σε στιγμές ευτυχίας, γράφοντας: «Τι φωτογραφίες αυτές τις είχαμε βγάλει για να τις δουν κάποτε τα παιδιά μας, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ».
H δολοφονία του 30χρονου Αζέρου δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ, για ένα σχόλιο του στο Facebook, στοιχειώνει την Καμπάλα, αφού ηθικός αυτουργός του πρωτοφανούς εγκλήματος θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας Γιαβίντ Χουσεΐνοφ, ο οποίος επέδειξε προκλητικότατη συμπεριφορά στους δύο αγώνες με τον Απόλλωνα Λεμεσού, τόσο στη Κύπρο όσο και στον επαναληπτικό στο Αζερμπαϊτζάν.
Η UEFA δεν τιμώρησε τον Χουσεΐνοφ για τη χειρονομία και στον επαναληπτικό αγώνα αυτός ξεπέρασε τα όρια. Η συμπεριφορά του ενόχλησε τον δημοσιογράφο Ρασίμ Αλίεφ, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Δεν θέλω τέτοιοι αγενείς άνθρωποι, που δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν, να εκπροσωπούν τη χώρα μου στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διέταξε να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και να χυθεί άμεσα φως στην υπόθεση, ενώ θέση πήρε και ο υπουργός Τύπου Αφλατούν Αμάσοφ, ο οποίος τόνισε πως «κάποιοι προσπαθούν να δείξουν ότι δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στη χώρα».
Οι οπαδοί πάντως της Καμπάλα, αντέδρασαν στον αποκλεισμό του Χουσεϊνοφ από τις προπονήσεις του συλλόγου έπειτα από εντολή της διοίκησης μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, σε ένδειξη συμπαράστασης, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ενώ δεν αποκλείεται στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό να γεμίσουν το γήπεδο με σημαίες της Τουρκίας. 
Από την πλευρά του Παναθηναικού έχουν γίνει ήδη ενέργειες προς την UEFA προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της αποστολής στο Μπακού στις 27 Αυγούστου και δεν αποκλείεται, αν η κατάσταση είναι τεταμένη να ζητήσει επιπλέον μέτρα ακόμη και ματαίωση του παιχνιδιού.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.