Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η Τσούχτρα Αυγούστου τσιμπάει ...και αυτόν τον μήνα..

http://funnymuppets.blogspot.gr/
  • Πρώτη χρονιά και πρώτη φορά αριστερή διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής αλλά τα στοιχεία είναι ενδεικτικά των τάσεων. Παρ’ ότι αποτελεί πολύφερνη νύφη προεκλογικών υποσχέσεων απανταχού αναμετρήσεων, η Ανατολική Αττική δεν τιμήθηκε δεόντως από την Περιφερειακή Αρχή στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων κατά την πρόσφατη τροποποίηση του. Αδιάψευστοι μάρτυρες οι Δήμοι Μαραθώνα, Παιανίας και Παλλήνης οι οποίοι δεν έλαβαν τα προσδοκώμενα βάση των αναγκών τους. Ας το σκεφτούν καλά οι ιθύνοντες στη Συγγρού για να μετριάσουν τα παράπονα που ήδη ακούγονται στα δημαρχιακά μέγαρα των παραπάνω περιοχών.
  • Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιάννης Σμέρος δεν έχει αφήσει ρούγα και μονοπάτι αφού τουλάχιστον τρεις φορές έχει θεαθεί ως λουόμενος ή ως γαστρονομικός τουρίστας του παραλιακού μετώπου της περιοχής. Πάντα εν μέσω συζητήσεων, χαλαρών στη διάθεση αλλά ουσιαστικών στο περιεχόμενο και με τη συντροφιά φίλων του αυτοδιοικητικών και ενεργών πολιτών από την Ανατολική Αττική.
  • Οι λακκούβες αυτές που βλέπετε στην οδό Καλαβρύτων και Αγ. Αθανασίου στη Νέα Μάκρη, όπως μας πληροφόρησαν κάτοικοι της περιοχής , βρίσκονται σε αυτή τη κατάσταση από το περασμένο Νοέμβριο. Παρά  τα τηλέφωνα και τις ενοχλήσεις τους προς τους αρμόδιους «αναρμόδιους» του Δήμου μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Μάλιστα οι γείτονες σκέπτονται αρχές Νοεμβρίου να κάνουν γενέθλια και να ανάψουν κεράκι σε τούρτα για την πρώτη επέτειο.

    Ποια είναι η Δημοτική Σύμβουλος, το νέο πουλέν …εκ μεταγραφής του Δημάρχου Μαραθώνα, που απουσιάζει εκ συστήματος σε 3 συνεχείς Συνεδριάσεις του Δ.Σ. και εμφανίζεται ωσεί παρούσα στην τέταρτη, ίσα-ίσα για να μην εκπέσει του αξιώματός της; Η απορία όλων βέβαια είναι γιατί δεν παραιτείται ώστε ν’ αναλάβει κάποιος πιο δραστήριος, με διάθεση για τα κοινά και εξακολουθεί να εκθέτει με τη στάση της γνωστά επώνυμα στελέχη της Ενωμένης Πολιτείας που έβαλαν πλάτη για να εκλεγεί Δημοτική Σύμβουλος τόσο το 2010, όσο και το 2014, παρόλο που …στο χωριό της ήρθε δεύτερη σε ψήφους.
    Μήπως θα έπρεπε να στείλουμε στην Ευρώπη για τις διαπραγματεύσεις με την …κουαρτόικα  την Εθνική ομάδα Μπάσκετ  U18; Από τον …Μπαρουφάκη σίγουρα καλύτερα θα τα κατάφερνε. Να είναι όλοι τους καλά που μας έδωσαν μια δροσιά χαράς και αισιοδοξίας σε αυτό το «μνημονιακό» μίζερο καλοκαίρι με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησαν.
  • Λέτε να το ζήσουμε και αυτό; Μετά από μερικά χρόνια θα ρωτάνε τα παιδιά τους γονείς τους «που γνωριστήκατε ;» και η απάντηση από τους γονείς θα είναι «στο ΑΤΜ της Τράπεζας».
  • Στις πρώτες μέρες των capital controls ο Ηλίας, άρχισε δήθεν έξαλλος να βρίζει στη γνωστή …Ψηνακική διάλεκτο, αποκαλώντας την Κυβέρνηση «μ@@@@ά» για την ταλαιπωρία των πολιτών. Μέσα στο σχετικό …ντόρο που έγινε στο twitter του, εντύπωση μας έκανε η ιδιαίτερα αιχμηρή απάντηση από τον …ανενεργό τηλεοπτικό πανελίστα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, που δείχνοντας να …ξέρει πολλά, μας θύμισε με τον καλύτερο τρόπο, τί εστί Ψηνάκης.

    Ακόμη και στον Δεληβοριά τά ‘χωσε ο Ηλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Αφού εκπροσωπείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μεσολαβείτε να μην ισχύουν τα capital controls στον Μαραθώνα;» του είπε. Σύξυλος ο κ. Φώτης έδειξε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Λέτε κι αυτός να πιστεύει ότι φταίει η πολιτική αστάθεια για την αδράνεια στον Δήμο, όπως ισχυρίζεται ο Ηλίας; 
  • Αλήθεια, είδε κανείς καμιά απάντηση από την Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μαραθώνα; Ε σιγά τώρα, μην αφήσουμε τις …μικρολεπτομέρειες να χαλάσουν μια υπέροχη φιλία.
  • Άλλη μια σημαντική …επιτυχία του ιμπρεσάριου Δήμαρχου Μαραθώνα. Ματαιώθηκαν οι δυο πολυδιαφημισμένες καλοκαιρινές δωρεάν συναυλίες που θα έδιναν ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 31 Ιουλίου και 29 Αυγούστου, με την αιτιολογία ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν έδωσε άδεια για να γίνουν στον χώρο του Τύμβου. 
  • Και είναι απορίας άξιο πώς ένας …παγκόσμιος καλλιτεχνικός Μάνατζερ δεν κατάφερε να βρει άλλες τοποθεσίες εντός του Δήμου μας έτσι ώστε να γίνουν οι συναυλίες! Γιατί να μη τις κάνει στην Αφετηρία του Μαραθώνιου Δρόμου ή ακόμα κι έξω από τους αρχαιολογικούς χώρους που δεν πήρε άδεια; Έτσι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ποιος δεν θα πήγαινε;
  • Πόσο …τούμπανο ήταν τελικά το Φεστιβάλ Μαραθώνα; Μήπως επί Λουίζου, χωρίς πολλές πολλές φανφάρες, βλέπαμε περισσότερους διάσημους καλλιτέχνες απ' ό,τι τώρα με τον Ηλία; Μήπως ήταν και πάλι «φούσκες» οι ανακοινώσεις των ονομάτων, των οποίων έγινε τόσος ντόρος; Προλαβαίνει πάντως να μας διαψεύσει ο …παγκόσμιος καλλιτεχνικός Μάνατζερ με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Πέφτει όμως πάνω στο πανηγύρι του Μαραθώνα. Θα τολμήσει;
  • Χρειάστηκε να περάσουν 8-9 μήνες εσωκομματικής έντασης, να «θυσιαστούν» δύο πρωτοκλασσάτοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, να γίνουν με άλλα λόγια «μαλλιά κουβάρια» για να... δεήσει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μαραθώνα Νίκος Τσαγκαράκης να επιστρέψει τη γραμματέα που είχε επιλέξει, με το έτσι θέλω, εκεί που ανήκε, δηλαδή στο «Τετραπολις».
  • Η Πρόεδρος του «Τετράπολις», η Δήμητρα Λαμπαρού, έδειξε τις προθέσεις της πολύ σύντομα. Ήταν και από τις πρώτες που διαφοροποιήθηκε στο θέμα του κλειστού γηπέδου στο Μαραθώνα και αυτό της το πιστώνουμε. Είναι θετικό ότι ανάμεσα στους αλληλοτσακωμούς μπορεί να παραχθεί και έργο. Είναι πολύ πιθανό όμως οι «φωστήρες» του Δημάρχου, εάν διαπιστώσουν ότι τους απειλεί, να κάνουν ότι μπορούν για να την απομακρύνουν. Έτσι δεν έκαναν και με τους άλλους;  
  • Ιδιωτεύει ο Λιβαθινός; Καιρό έχουμε να δούμε τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου σε δράση. Εμφανώς απογοητευμένος από τον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης Ψηνάκη καθώς και από τις επιλογές του, έχει περιοριστεί στα καθήκοντά του και.... πέραν τούτου ουδέν!
    Και φυσικά, δεν είναι ο μόνος! Αρκετοί νεοεκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, εγκατέλειψαν την προσπάθεια και τώρα κάθονται άπραγοι και «παροπλισμένοι» περιμένοντας απλά, να περάσει η θητεία τους, και να πάνε σπίτι τους... Τραγικό!
  • Κάτοικοι για κλάματα ή Δημοτική αρχή για γέλια; Όπως και να έχει κάποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες γιατί τα εξοχικά στην παραλία Μαραθώνα που τραβήχθηκε η φωτογραφία είναι γεμάτα και τα παιδιά παίζουν στους δρόμους υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία!
  • Ιδιαίτερα οξύς ο Νίκος Χατζηγιάννης κατά τη συνεδρίαση του ετήσιου απολογισμού, παρακολουθώντας κι αυτός την φαρσοκωμωδία που παιζόταν στην αίθουσα, μας θύμισε τα όσα υπόσχονταν προεκλογικά ο Ηλίας και οι δικοί του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαν Τροπέζ υποσχεθήκατε να μας κάνετε …Σαν Ντροπές μας καταντήσατε».
  • «Δήμαρχε, μη ξεχάσεις να πεις ότι φτιάξαμε και μητρώο ανελκυστήρων». Ανεπανάληπτη ατάκα του Αντιδήμαρχου Αιμίλιου Ρεΐσογλου, την ώρα που ο Ηλίας Ψηνάκης περιέγραφε το …πλούσιο έργο του στον ετήσιο απολογισμό του. Μια ατάκα που πραγματικά …έγραψε και θα μείνει ως ενδεικτική του τί πρόσφερε, ένα χρόνο τώρα, στην πόλη μας ο γνωστός μάνατζερ.
  • Απολογισμό έργου Ηλία μου, κάνει κανείς όταν έχει να παρουσιάσει κάποιο έργο. Το λέει και η κοινή λογική. Αυτό ουσιαστικά ήταν μια ομολογία του «αποτύχαμε», η ομολογία του «δεν κάναμε απολύτως τίποτα». Κοινώς, μια ομολογία του «ένα χρόνο, τα …ξύναμε». Όλοι κατάλαβαν, 4 ώρες μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την πλήρη έλλειψη προγραμματισμού και οράματος για την πόλη, τον ερασιτεχνισμό, την επικίνδυνη τσαπατσουλιά, αλλά και την αδυναμία χειρισμού ακόμα και της καθημερινότητας.
  • Κι όλ’ αυτά δεν είναι δυνατόν να μη χρεωθούν σε σένα Ηλία μου. Σε σένα που πάνω σου …επένδυσε το 55% των συμπολιτών μας. Σε σένα που προεκλογικά μας μιλούσες από τις τηλεοράσεις ότι θα έφερνες «επαγγελματίες στελέχη και τεχνοκράτες» και ένα χρόνο μετά σε είδαμε να έχεις γεμίσει τον Δήμο από ερασιτέχνες με …επαγγελματικούς μισθούς.
  • Και φτάσαμε στο σήμερα Ηλία μου, ν’ ακούμε καθημερινά στελέχη και οπαδούς σου να …ψάχνονται και να ομολογούν με πόνο ψυχής ότι «Στις φαρσοκωμωδίες δεν υπάρχουν από μηχανής Θεοί, αλλά μόνο μαριονέτες».
  • Με το παράσημο της Λεγεώνας του Μαραθώνα διαβάζω ότι τίμησε ο Ηλίας Ψηνάκης, τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη του Τιτανικού, James Cameron αλλά και τον ελληνικής καταγωγής, διευθύνοντα σύμβουλο της 20th Century Fox Jim Giannopoulos, όταν παραθέριζε στην Αντίπαρο. Με άλλα λόγια, πάμε διακοπές και μέσα στα μαγιό και τις σαγιονάρες (αν και τον βράβευσε ξυπόλυτος..., βλέπε φώτο) βάζουμε και 5-6 παράσημα του Μαραθώνα, μπας και βρούμε κανέναν επώνυμο εκεί για να τον …τιμήσουμε. Δεν διάβασα ακριβώς Ηλία μου, πότε ο James θα σε τιμήσει και σένα για τον δικό σου ..Τιτανικό.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.