Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Καυγάς Τσίπρα-Μέρκελ για την υπονόμευση των διαπραγματεύσεων από το Βερολίνο - Τι συνέβη

Ένταση υπήρξε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ και η αιτία ήταν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εμμονή του Βερολίνου στο πρόγραμμα "γέφυρα" με τορπιλισμό της συμφωμίας. 

Συγκεκριμένα όταν το βράδυ της Δευτέρας προκλήθηκε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών, ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. 
Από ώρες υπήρχε η αίσθηση πως στόχος του Βερολίνου ήταν να βάλει εμπόδια στη συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Η Αθήνα ήθελε να "κλείσει" εδώ και τώρα η συμφωνία και δεν ήθελε ούτε να... ακούσει για ένα δάνειο "γέφυρα". 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να σηκώσει το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε ομοιόμορφο κλίμα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε. Ενώ Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στήριξαν την Ελλάδα για άμεση συμφωνία, το τηλεφώνημα με την Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίστηκε από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου "δύσκολο". 
Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανέφεραν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος επανέφερε το θέμα του δανείου "γέφυρα", λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η Γερμανία δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για τη συμφωνία. 
Η οποία όμως μετά από 22 ώρες διαπραγματεύσεων "κλείδωσε", το απόγευμα "πάει" στη Βουλή και την Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όλοι περιμένουν με... αγωνία και ενδιαφέρον τη συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.