Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Στον Παναγιώτη Λαφαζάνη η διερευνητική εντολή

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις στα επιτελεία των κομμάτων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτιών και την προετοιμασία των εκλογικών στρατηγικών, ενόψει της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σήμερα είναι τρίτη και τελευταία μέρα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στα χέρα του τη διερευνητική εντολή για σχηματισμού κυβέρνησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν καρποφόρησαν οι επαφές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους Σταύρο Θεοδωράκη, Φώφη Γεννηματά και Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Έτσι, θα παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που θα την δώσει στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφού η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκρότησε με άλλους 25 βουλευτές αποτελεί την τρίτη δύναμη στη Βουλή.
Αποφασισμένος να εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή δήλωσε χθες ο επικεφαλής του νεοπαγούς κόμματος, «Λαϊκή Ενότητα». Πρόκειται να απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, εκτός από τη Χρυσή Αυγή, για ευνόητους λόγους, όπως είπε.

Επίθεση Νέας Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό

Για συμπεριφορά καθεστωτικής αντίληψης κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η Ν.Δ. με αφορμή την άρνησή του να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη.
Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι «η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».
Εξηγώντας την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνεται πως «οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές».
«Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες».

Φ. Γεννηματά: Ψηφοδέλτιο με κεντροαριστερές δυνάμεις

Κάλεσμα για συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια, απευθύνε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.
Υπογράμμισε ότι ώρα για μια νέα αρχή συμπληρώνοντας ότι «με την εμπειρία της ιστορικής μας διαδρομής, την δύναμη της παράδοσης της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες».
Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις, τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, σε συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση, με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές».
«Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», είπε.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.