Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Μπορεί μια παρθένα να μείνει έγκυος; Και όμως...


Είναι δυνατό να μείνει μια παρθένα γυναίκα έγκυος; Ο ιατρός Ζήσης Παπαθανασίου απαντά σε ερωτήματα γυναικών για το σεξ και την αναπαραγωγή... Δείτε τι αναφέρει:
Αν η εκσπερμάτιση γίνει κοντά στην είσοδο του κόλπου, το σπέρμα μπορεί να περάσει τον παρθενικό υμένα. Έχουν αναφερθεί άλλωστε μερικές εγκυμοσύνες σε γυναίκες που είχαν ακέραιο τον παρθενικό υμένα και χωρίς να έχει προηγηθεί δι­είσδυση του πέους.
Μπορεί να μείνει έγκυος μια γυναίκα στη διάρκεια της περιόδου;
Είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο τις πρώτες 3-4 μέρες της περιόδου. Αν αν η περίοδος συνεχίζεται με λίγο αίμα και διαρκεί πάνω από 5 μέρες, είναι δυνατό, αν και με σχετικά μικρή πιθανότητα, να συμ­βεί εγκυμοσύνη.
Πόσο συχνά πρέπει να έχει σεξουαλικές επαφές μια γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος;
Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σπερματο­ζωάρια χάνουν μετά 48 ώρες την ικανότη­τα για γονιμοποίηση, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο συχνές πρέπει να είναι οι σεξουαλικές επαφές. Μια επαφή μέρα παρά μέρα είναι ένας καλός ρυθμός όταν επιδιώκεται εγκυμοσύνη.
Μπορεί η στάση κατά τη συνουσία να βοηθήσει στη σύλληψη;
Αν και οι εναλλαγές βοηθούν ποι­οτικά το σεξ, όταν ο στόχος είναι η εγκυ­μοσύνη είναι προτιμότερο το ζευγάρι να προτιμάει την κλασική στάση με τον άντρα από πάνω και τη γυναίκα ξαπλωμένη.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.