Έγραψε ιστορία η εθνική ομάδα ανδρών στο πόλο αφού κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, σφραγίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Η εθνική μας κέρδισε στα πέναλτι την Ιταλία με 11-9, ενώ ο κανονικός αγώνας έληξε με το ισόπαλο 7-7.
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 4-4, 0-1, 4-2 πέν.
Ελλάδα: Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος 3.
Ιταλία: Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 1, Βελότο 1, Φιλιόλι 2, Τζορτζέτι, Φοντέλι 1, Τζιάκοπο, Πρεσιούτι, Τζίτο, Λουόνγκο, Αϊκάρντι 2, Μπαράλντι, Ντελ Λούνγκο.
Παίκτες, προπονητής και τεχνικό τιμ έγιναν ένα μετά από τη λήξη του μικρού τελικού και βούτηξαν στην πισίνα για να πανηγυρίσουν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Σημειώνεται ότι ο μικρός τελικός ήταν το τρίτο σερί ματς της Ελλάδας που κρίνεται στα πέναλτι. Είχε επικρατήσει της Αυστραλίας στα προημιτελικά, ενώ αποκλείστηκε απ” την Κροατία στον ημιτελικό. Τα «δελφίνια» του Θοδωρή Βλάχου επιστρέφουν στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δέκα χρόνια μετά το χάλκινο στο Μόντρεαλ, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγύρισε με προπονητή τον νυν προπονητή των Ιταλών Σάντρο Καμπάνια.