Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η Σαρλίζ Θερόν έγινε 40 αλλά "κολάζει" [εικόνες]

Η πασίγνωστη Νοτιοαφρικανή ηθοποιός γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1975. Μεγάλωσε σε μια φάρμα έξω από την περιοχή Benoni της Νότιας Αφρικής, σαν μοναχοπαίδι. Ο πατέρας της, Σαρλ Θερόν, Γάλλος στην καταγωγή και μέθυσος, κακομεταχειριζόνταν πάρα πολύ τη μητέρα τής Σαρλίζ, με αποτέλεσμα εκείνη τελικά να τον σκοτώσει πυροβολώντας τον μπροστά στα μάτια της κόρης τους το 1991, χωρίς να καταδικαστεί, καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν σε αυτοάμυνα.

Η Σαρλίζ έλαβε εκπαίδευση σαν χορεύτρια μπαλέτου, αλλά καθώς στη Ν. Αφρική δεν υπήρχαν μεγάλες προοπτικές για την τέχνη της, το 1994 έφυγε για την Ευρώπη αρχικά, αλλά και για τις ΗΠΑ, όπου τελικά έπιασε δουλειά στα μπαλέτα Joffrey της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, εργάσθηκε σαν μοντέλο (αφού ήταν κάτοχος τοπικού τίτλου διαγωνισμού ομορφιάς, από τα 16 της χρόνια), ώσπου ένας τραυματισμός της στο γόνατο τερμάτισε την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία ως χορεύτριας.
Στα 18 της χρόνια επιχείρησε να δημιουργήσει καριέρα σαν ηθοποιός στο Λος Άντζελες, ύστερα από παρότρυνση της Γερμανίδας μητέρας της Γκέρντα Θερόν. Παρότι άγνωστη μεταξύ αγνώστων, μέσα σε οκτώ μήνες είχε καταφέρει να πάρει τον πρώτο της ρόλο, διάρκειας μόλις τριών δευτερολέπτων. Ο ατζέντης που της πρότεινε την κάρτα του είχε εντυπωσιαστεί από το παρουσιαστικό της και το δυναμικό τρόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκε σε μια τράπεζα όπου αρνήθηκαν να της εξαργυρώσουν επιταγή της μητέρας της.
Στη Θερόν αρκούσαν λίγοι μόνο μήνες μέχρι να μάθει την αγγλική γλώσσα παρακολουθώντας «σαπουνόπερες» στην τηλεόραση, ώστε να μπορέσει να υποδυθεί μια νεαρή μητέρα σε πάρκο, σε μια δεύτερης ποιότητας ταινία, το 1995. Ωστόσο, στα μόλις τρία δεύτερα που διήρκεσε η σκηνή, η Θερόν δεν προβλεπόταν να πει ούτε λέξη.
Η στιγμή που απογείωσε την καριέρα της ήταν, ουσιαστικά, η συμμετοχή της σε διαφημιστικό σποτ γνωστού αλκοολούχου ποτού, η οποία την έκανε γνωστή παγκοσμίως. Από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε να διαγράφει τη δική της πορεία στον χώρο του μόντελινγκ, αλλά και αργότερα του κινηματογράφου, και πλέον θεωρείται μία από τις καλύτερες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.
Απολαύστε τη:










Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.