Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Β.Πούτιν πήρε τον Α.Τσίπρα τηλέφωνο για "συζήτηση εφ'όλης της ύλης"! - Ποια ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση του Κρεμλίνου στο δημοψήφισμα (UPD)

ΚΛΗΘΗΚΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ Ο Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
(Ανανέωση 13.10): Ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν κάλεσε τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στο τηλέφωνο πριν από λίγη ώρα, διαρκούσης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Θα μιλήσουν αναλυτικά μετά την ολοκλήρωσή της, σύσκεψης "προκειμένου να υπάρξει μια γενική θεώρηση της τακτικής κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το δημοψήφισμα και την θριαμβευτική επικράτηση του "ΟΧΙ" και του αυριανου Eurogroup και να καταρτιστεί μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης κάθε πιθανής εξέλιξης," αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.
Mάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο defencenet..gr στο προεδρικό μέγαρο προσκλήθηκε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Π.Λαφαζάνης για να είναι παρών στην συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο, που αναμένεται να είναι πολύ κρίσιμη.
Περισσότερα σε λίγο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): "Εμείς για την Ελλάδα είμαστε εδώ αν μας χρειαστεί", δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης δηλώνοντας στο πλαίσιο γενικού σχολιασμού για το δημοψήφισμα ότι "Είναι ζήτημα της Ελλάδας το αν θα καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια στη Ρωσία. Εμείς είμαστε ανοικτοί και θα το συζητήσουμε άμεσα".
Βέβαια, διατύπωσε την ελπίδα "Η Ελλάδα να συμφωνήσει με τους δανειστές της το συντομότερο δυνατό".
Την ίδια στιγμή ο ο Κονσταντίν Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε σχέσημε πιθανό Grexit,  δήλωσε ότι "Η προοπτική να εγκαταλείψει η Αθήνα την ευρωζώνη είναι ελάχιστα πιθανή σε σχέση με την προοπτική από την παραμονή της, γιατί μια έξοδος θα σήμαινε για την Ελλάδα ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες από όσες έχει σήμερα η χώρα".
"Το σημερινό δημοψήφισμα", είναι κατά τον κ. Κοσατσόφ, "στο πλαίσιο του πολέμου νεύρων και θεώσεων των δυο πλευρών, αλλά συμβιβασμός θα βρεθεί".
Την ίδια στιγμή "ουσιαστική ενίσχυση των θέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα και των διαπραγματευτικών δυνατοτήτων της Αθήνας", χαρακήρισε ένας άλλος θεσμικός εκρπόσωπος της Μόσχας, ο Κονσταντίν Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
"Εάν το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαιώσει τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, αυτό σημαίνει μια πολύ ουσιαστική πίστωση εμπιστοσύνης στη σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα και σημαντική ενίσχυση των θέσεων της Ελλάδας στις συνομιλίες με την ΕΕ", δήλωσε ο Κονσταντίν Κοσατσόφ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).
Ερωτηθείς από το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ για τις επικείμενες εξελίξεις, ο κ. Κοσατσόφ είπε ότι "Η κατάσταση είναι απίθανο να μετεξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο χάος, αυτό δεν χρειάζεται σε κανέναν. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με πιο ενισχυμένες θέσεις για την Ελλάδα. Ο Τσίπρας στις συνομιλίες με τους ευρωπιστωτές θα έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".
Ο Ρώσος γερουσιαστής εκτίμησε ότι μόνο οι επερχόμενες συνομιλίες μπορούν να δείξουν πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα, γιατί οι διαπραγματεύσεις "Είναι πολύ περίπλοκες και δεν υπάρχει ολοφάνερη απάντηση ως προς τί πρέπει να γίνει για την οικονομία της Ελλάδας".

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.