Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η Σία Αναγνωστοπούλου στο ΥΠΕΞ

Ικανοποίηση Κοτζιά για την Σία Αναγνωστοπούλου και τον Γιάννη Αμανατίδη Δυνατή ομάδα
Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ: κκ. Νίκος Κοτζιας, Σία Αναγνωστοπούλου και Γιάννης Αμανατίδης
Του Τίτου Λεωνίδα
Το γεγονός πως επί ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα έγινε, με την βούλα της ιδεολογικά ανέξοδης αριστεροσύνης, σατραπεία της Γερμανικής Ευρωπαϊκης Ένωσης, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με τον ανασχηματισμό αξιωματούχος της κυβέρνησης Τσίπρα στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το αξιολόγησε ως μια "τακτική υποχώρηση" και μόνο. 

Χάθηκε μια μάχη σε ένα πόλεμο και τίποτα άλλο, δήλωσε στην κρατική ΕΡΤ, λίγο πριν αναλάβει τα καινούργια της καθήκοντα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Στο τέλος, δηλαδή, κατά την κα. Αναγνωστοπούλου, η μεταμοντέρνα αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Σ.Α. θα θριαμβεύσουν. Και ας έλεγε ο μακαρίτης Keynes πως μακροπρόθεσμα "we shall all be dead". Σε μια τέτοια περίπτωση η ιδεολογία της κυρίας Σίας και του ΣΥΡΙΖΑ θα ωφεληθούν διπλά. Χωρίς τους εθνικιστές Έλληνες και Ελληνίδες, η Ελλάδα από χώρα θα γίνει επί τέλους χώρος, και το όφελος για τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Σίας θα είναι διπλό.

Στην Ελλάδα πολλοί ίσως να μην γνωρίζουν πως η Σία Αναγνωστοπούλου είναι γνωστή στην Κύπρο για την δράση της υπέρ του ρατσιστικού Σχεδίου Αννάν και όταν, για τουλάχιστον ένα χρονικό διάστημα την περίοδο εκείνη (2004), γράφτηκε πως εισέπραττε και δυό μισθούς του δημοσίου-ένα από την κανονική της θέση σε Ελλαδικό Πανεπιστήμιο και ένα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στην Ελλάδα ο διπλοθετισμός στο δημόσιο, τραπεζιτών, γιατρών και καθηγητών πανεπιστημίου, παραμένει η "ιερή αγελάδα του συστήματος. Όσες... "μεταρρυθμίσεις" και να γίνουν κανείς, μα κανείς, δεν αμφβισβητεί αυτό το αίσχος. Τους έχει κατοχυρωθεί ως "εγγενές" δικαίωμα διότι εξασκούν ...λειτούργημα, υποτίθεται. Είναι, τηρουμένων των αναλογιών, το αντίστοιχο του "εγγενούς" δικαιώματος του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεττανία" να καταπατεί το μισό οδόστρωμα στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας...για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα των πελατών του. Τους τα χρωστά η χώρα όλους αυτούς.

Λέγεται πως η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί εκλογές, μόλις ο Αλέξης Τσίπρας πάρει και επίσημα τον τίτλο του "Σατράπη" από τον "Μεγάλο Γερμανό Ηγεμόνα". Μέχρι τότε όμως τί έργο θα παράγει η κυρία Αναγνωστοπούλου στο ΥΠΕΞ; Και με ποιά προσόντα; Τα επιστημονικά της ως ειδήμονας για την Τουρκία;

Πρωτού ο προϊστάμενος της Νίκος Κοτζιάς, της αναθέσει οποιονδήποτε ρόλο στα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό, πρέπει να της ζητήσει να του δώσει να μελετήσει το, -κατά καλή τύχη της κυρίας Σ.Α.-, μή δημοσιευμένο τελευταίο πόνημά της για την Τουρκία και για τον "Μεγάλο" της ηγέτη τον Ταγίπ Ερντογάν. Τόσο "Μεγάλος" είναι, κατά την επιστημονική κρίση της κυρίας καθηγήτριας ο Ερντογάν, που δεν υπάρχει αντίστοιχός του στην σύγχρονη Τουρκία. Τύφλα να έχουν, κατά την Σ.Α., οι Μουσταφά Κεμάλ και Τουργκούτ Οζάλ, για να περιοριστώ στους δύο πιο σημαντικούς ηγέτες της σύγχρονης Τουρκίας.

Για να γίνει κατανοητό το πολιτικό μεγαλείο του Ταγίπ Ερντογάν στην ιστορία της Τουρκίας, το μέτρο σύγκρισης, κατά την συγγραφέα, είναι οι αμερικανοί εθνοπατέρες. Ναί...ο Ουάσιγκτον, ο Τζέφερσον, ο ´Ανταμς...

Το πόνημα της κυρίας Αναγνωστοπούλου για την Τουρκία ήταν έτοιμο για το τυπογραφείο το 2013, αλλά, -και αυτό είναι το κρίσιμο-, πρωτού αρχίσουν οι διαμαρτυρίες και τα αιματηρά επισόδεια του Γκεζί Πάρκ στην Πόλη κατά της κυβέρνησης Ερντογάν. Όπως είναι γνωστό τα επεισόδια έγιναν πανεθνικά , διήρκεσαν μήνες και αφαίρεσαν την μάσκα από τον Ερντογάν και το σινάφι του. Και έδειξαν σ´όλο τον κόσμο πως ο Τούρκος "αυτοκράτορας είναι γυμνός".

Για την Σία Αναγνωστοπούλου όχι μόνο δεν ήταν γυμνός ο Τούρκος Πρωθυπουργός, αλλά στη σύγχρονη Ευρώπη δεν υπήρχε αντίστοιχός του ηγέτης. Πρωτού παραδώσει το πόνημά της στο τυπογραφείο, η κυρία Αναγνωστοπούλου το κυκλοφορούσε υπό μάλης στις συνάξεις των ιδεολογικών της συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ. Τους μιλούσε γι'αυτό, τους άφηνε να το μετροφυλούν γύρω από το τραπέζι, αλλά όχι να το κρατήσουν και να το μελετήσουν. Ήταν, τους έλεγε, πνευματικό της έργο και έπρεπε να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή μέχρι την δημοσίευσή του.

Η περί του πολιτικού μεγαλείου του Ερντογάν διατριβή δεν κυκλοφόρησε ποτέ . Την πάτησε το τρένο. Τα επεισόδια στην Τουρκία μας έδειξαν τα πραγματικά πιστεύω του Ερντογάν και της τζιχαντιστικής ιδεολογίας που διέπει αυτόν και το ισλαμιστικό του κόμμα. Ουάσιγκτον, Τζέφερσον ή ´Ανταμς, σίγουρα δεν ήταν ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν. Η κυρία Αναγνωστοπούλου θα πρέπει να επεξεργαστεί μια καινούργια "Θεώρηση" ( Görüş) για την Τουρκία, αν θέλει να ανεβεί κλίμακα στο άλλο της επάγγελμα, αυτό του πανεπιστημιακού ερευνητή και δασκάλου, το οποίο, προς το παρόν, το έχει για πάρεργο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυρία Αναγνωστοπούλου φάνηκε τυχερή. Η πραγματικότητα την κτύπησε κατακούτελλα. Όμως ζημιά δεν της έκανε. Μόνο τον κόπο της έχασε. Δεν πλήρωσε τελωνείο. Δεν έχασε την δουλειά της . Δεν έχασε την τιμή και την αξιοπρέπειά της.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο, όταν κατακούτελλα χτυπήθηκε και η μεταμοντέρνα επαναστατική ιδεολογία της Συριζέϊκής της ομήγυρης. ´Οταν κτύπησαν τον ΣΥΡΙΖΑ μετωπικά τα ...πράγματα και ο Σόιμπλε. Γονάτισαν οι ιδεολογικοί "ογκόλιθοι" με το πρώτο κτύπημα. Και μας έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο αντιμνημονιακό μνημόνιο που πάει να γονατίσει και τον λαό. Οι του Σύριζα και μαζί τους η Σ.Α. ανακάλυψαν όψιμα πως οι λαοί έχουν τιμή και αξιοπρέπεια. Και πως δεν είναι πειραματόζωα για τους επαναστάτες της πολυθρόνας, της καλοπέρασης και των μεταμοντέρνων ιδεοληψιών.

Με ελάχιστες γνωστές εξαιρέσεις, τα σημερινά μέλη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ , μαζί με την κυρία Σία, που τώρα κόπτονται δημόσια για την εθνική μας αξιοπρέπεια, το εθνικό μας συμφέρον την εθνική μας κυριαρχία, για το δίκιο του λαού και τη βούλησή του, για την έλλειψη εταιρικής αλληλεγγύης, για τις αυθαιρεσίες, τον ετσιθελισμό και την αλαζονεία των ξένων, υπήρξαν μπροστάρηδες για την επιβολή πάνω στην Κύπρο του ξενόφερτου, ανελεύθερου και ρατσιστικού Σχεδίου Αννάν, ενός σχεδίου που κατέλυε το κυπριακό κράτος και τις ελευθερίες του λαού και που μετέτρεπε την χώρα σε σατραπεία της ´Αγκυρας. Ενός ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το ιδεολογικό όργανο , η "Αυγή", λοιδορούσε ασταμάτητα τους "απορριπτικούς" σε Ελλάδα και Κύπρο και το οποίο κατακεραύνωνε με περισσή ειρωνεία την πλειοψηφια του 76% του κυπριακού λαού, όταν το 2004 ψήφισε εναντίον του κρατοκτόνου Σχεδίου Ανάν. Ενός ΣΥΡΙΖΑ που υπερθεμάτιζε, σε συγχορδία με τους μεταμοντέρνους αποκιοκράτες και νεο-ιμπεριαλιστές, για την παραδειγματική τιμωρία των Κυπρίων από την λεγόμενη "διεθνή κοινότητα".

Ευτυχώς που στο ΥΠΕΞ η κυρία Αναγνωστοπούλου θα έχει, μέχρι τις εκλογές, προϊστάμενό της τον Νίκο Κοτζιά, ένα άνθρωπο που στην διάρκεια της πορείας του έγινε αυτόφωτος, που αντιλαμβάνεται πως λειτουγεί το διακρατικό σύστημα και πως τα κράτη έχουν εθνικά συμφέροντα που πρέπει να υπερασπιστούν.

Ας περιορίσει ο ΥΠΕΞ την κυρία Σ.Α. σε εθιμοτυπικές αρμοδιότητες. Αλλιώς θα γίνει αποδέκτης συμβουλών του τύπου "ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ο Τζιώρτζ Ουάσιγκτον της Τουρκίας" . Και άλλα τέτοια "επιστημονικά" μαργαριτάρια, κάποια από τα οποία θα έχουν και τελωνείο. Σε καιρούς πέτρινους.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.