Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μήνυμα Καμμένου: «Ο Εμφύλιος Τέλειωσε, Μεγάλη ζημιά ο Διχασμός…»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
Για τις ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα, για τις κλειστές τράπεζες, το δημοψήφισμα και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει τόσο στις διαπραγματεύσεις, όσο και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και στο κόμμα του, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Σχετικά με τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες που περιλαμβάνονται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές, και στις φήμες περί απειλής του να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Αυτό που ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή και είναι και ο λόγος που ψηφίζω όχι στο δημοψήφισμα, είναι το θέμα του αποκλεισμού της χώρας. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία έκπτωση σ’ αυτό τον προϋπολογισμό, ,ούτε να δεχτούμε καμία μείωση στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις μάχιμες μονάδες στη χώρα. Αυτό το ξεκαθάρισα με τον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει στην επιστολή Τσίπρα το θέμα του ΦΠΑ και των μειώσεων στις ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε και σημείωσε «Αυτά θα μπορέσουν να καλυφθούν από ισοδύναμα μέτρα. Θα μπορούσαν πχ να καλυφθούν από τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ της Ελλάδας όπως π.χ. στην περίπτωση της Siemens, που πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στην χώρα. Ούτε καν ισοδύναμα νομίζω ότι θα χρειαστούν».
Σχετικά με το ΦΠΑ στα νησιά ο κ. Καμμένος σχολίασε: Ο τουρισμός είναι ένα ανταγωνιστικό προϊόν. Ο τουρίστες θα επιλέξει τον πιο φθηνό προορισμό».
Για το δημοψήφισμα
«Με το όχι ο πρωθυπουργός θα πάει δυνατός και οπλισμένος στις Βρυξέλλες» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας ότι «ακόμη και οι ίδιοι οι δανειστές λένε ότι η προηγούμενη πολιτική τους έχει αποτύχει. Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον γκρεμό, αν αποδεχτούμε την πολιτική τους. Από την Ευρώπη δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς. Είναι λάθος που θέλουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό με το δίλημμα που θέτουν οι δανειστές».
Για τις τράπεζες
Αναφερόμενος στις κλειστές τράπεζες ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι : «Τις τράπεζες τις έκλεισε η ΕΚΤ και όχι η ελληνική κυβέρνηση, γιατί ακριβώς αυτή αποφασίζει για όλες τις τράπεζες. Αυτό μπορεί να αλλάξει αρκεί να το θέλουν οι λαοί. Έστειλαν τον κόσμο στα ΑΤΜ για να τον εκφοβίσουν, ενώ δεν υπήρχε λόγος», τόνισε και υπογράμμισε «θέλω να θυμίσω όμως και τις ουρές στον ΟΑΕΔ, και στα συσσίτια».
Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό σχετικά με το δημοψήφισμα τόνισε «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Η μεγαλύτερη ζημιά που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν τον διχασμό. Τελείωσε ο εμφύλιος. Το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ενωμένοι. Το βράδυ της Κυριακής δεν θα πρέπει να φέρουμε τη διχόνοια την πατρίδα μας. Να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να πάμε όλοι μαζί οι Έλληνες να διαπραγματευτούμε όλοι μαζί».
Τέλος στην περίπτωση του Ναι, ο κ. Καμμένος σημείωσε η κυβέρνηση θα παραμείνει παραμένει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Είμαστε εκλεγμένη κυβέρνηση μέχρι το 2009.
Όσο για το πώς θα περάσει από την Βουλή μια τέτοια πρόταση μετά από ένα Ναι, σημείωσε: Πιστεύω ότι οι βουλευτές πρέπει να έχουν ελεύθερη βούληση», ενώ αναφερόμενος στον κ. Δαμαβολίτη, τόνισε ότι παρ’ ότι ψήφισε υπέρ του Δημοψηφίσματος και στην Βουλή και στον ΚΟ των ΑΝΕΛ, ωστόσο τελικά δήλωσε ότι θα ψηφίσει ναι. Είναι περίεργο και ένας βουλευτής δεν πρέπει να υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.