Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

"Ξένο δάκτυλο" στις ταραχές της 15ης Ιουλίου "φωτογραφίζει" ο Α.Τσίπρας

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Στους δεκαπέντε συλληφθέντες αλλοδαπούς στα επεισόδια της 15ης Ιουλίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "καλύφθηκε αυτό το γεγονός, αποσιωπήθηκε, και δεν επρόκειτο για μετανάστες (λάθρομετανάστες) αλλά για ξένους που δεν είχαν καμία δουλειά να βρίσκονται εκεί"

Ο Α.Τσίπρας αναφέρεται στο δημοσίευμα του defencenet.gr όταν τέσσερις Γερμανοί και άλλοι 8 αλλοδαποί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα δημιουργώντας υποψίες ότι η BND (οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είχε συμμετοχή σε αυτά, διαλύοντας έτσι τις αντιμνημονιακές πορέιες των Ελλήνων πολιτών την στιγμή που η Βουλή ψήφιζε τα νέα αιματηρά μέτρα που περιλαμβάνει η εθνοκτόνα "συμφωνία" με τους δανειστές.
Κανένα άλλο μέσο πλην του defencenet.gr δεν είχε αναδείξει την συλληψη των αλλοδαπών και τώρα έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και δίνει την ίδια ακριβώ διάσταση που είχαμε δώσει τότε.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, τότε έγινε γνωστό ότι συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, αλλά τώρα ο πρεωθυπουργός μίλησε για συνολικά 15 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν ουδείς εκ των οποίων είναι Έλληνας, τα οποία οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί.
Πλην του Αυστραλού όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες προτεκτοράτα ή συμμαχικές των Γερμανών.
Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπροστά απο την Βουλή, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα - ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Αλβανός - οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Στιγμές έντασης έκρυβε η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο».
Οι δύο βασικές στις οποίες ο πρωθυπουργός ύψωσε χαρακτηριστικά τον τόνο της φωνής του αφορούσαν την αστυνομία και την έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων μέσω της αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες.
Όταν, δηλαδή, ο δημοσιογράφος του επισήμανε τα μηνύματα ακροατών για τα φαινόμενα "αστυνομικής βίας" (;) όπως αυτά καταγράφηκαν κατά τη συγκέντρωση της 15ης Ιουλίου ο κ. Τσίπρας αρχικά απάντησε σε χαμηλούς τόνους κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση που θέτει τα θέματα αυτά όπου υπάρχουν προς διερεύνησης. Όταν, όμως, ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι «υπήρχαν και σπασίματα χεριών κύριε πρόεδρε» ο Αλέξης Τσίπρας εξερράγη: «Η άλλη πλευρά καλύφθηκε με τις βόμβες που πήγαν να καεί ο κόσμος; Ότι ήταν 15 αλλοδαποί καλύφθηκε; Η αστυνομία τι πρέπει να κάνει όταν υπάρχει καταιγισμός βομβών; Να περιμένει μέχρι να καεί; Για σταθείτε λίγο».
Η υψηλών τόνων απάντηση του πρωθυπουργού προκάλεσε την παρατήρηση του δημοσιογράφου: «σας θυμώνω γιατί;» με τον Αλέξη Τσιπρα να απαντά «γιατί είμαι σε οικείο περιβάλλον».  
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.