Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

EKTAKTO: H Ελλάδα κατέθεσε νέα πρόταση στους θεσμούς - "Αυξήστε το όριο της χρηματοδότησης"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ  
Η Ελλάδα κατέθεσε σήμερα νέα πρόταση τριών σελίδων προς τους δανειστές της, σύμφωνα με πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει, μεταξύ άλλων, αύξηση του ορίου εντόκων και συνδρομή του ESM για τα ομόλογα της EKT.
Την είδηση επιβεβαίωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος μιλώντας στο Reuters είπε ότι η Κομισιόν παρέλαβε κείμενο με ελληνικές προτάσεις και αυτή την ώρα το εξετάζει.
Tις τελευταίες ώρες ήταν σε εξέλιξη πυρετώδεις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με σκοπό την κατάθεση της εναλλακτικής πρότασης από την Αθήνα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. 
«Η Ελλάδα έχει υποβάλει στους διεθνείς πιστωτές της αντιπρόταση για μεταρρυθμίσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει την επανάληψη της χρηματοδότησης της χώρας», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει "αντιπρόταση" στους θεσμούς, "οι οποίοι τη μελετούν", δήλωσε η ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, χωρίς να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενό της.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.