Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ο Α.Τσίπρας επιστρέφει από τις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - Άκυρο το ραντεβού με Γιούνκερ

Μετά τη χθεσινή νύχτα-θρίλερ στις Βρυξέλλες και το «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στις 5 σελίδες με τα μέτρα-φωτιά που του έδωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός επιστρέφει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα, μόλις το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειωθεί στην Αθήνα, είναι να ενημερώσει όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, τις απαιτήσεις-σοκ των δανειστών και τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ακόμα και από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος (Κυβερνητικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Πολιτική Γραμματεία). Ωστόσο διευκρινίζουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα δώσει σε όλες τις συνεδριάσεις το «παρών», αφού με τις διαπραγματεύσεις να τρέχουν, είναι χρονικά αδύνατον να προλάβει να βρίσκεται παντού.
Σε όσες δεν πάει, τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει κάποιο από τα κυβερνητικά στελέχη (Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης) που τον συνόδευσαν στο ραντεβού με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Παράλληλα από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν πως την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέο τετ α τετ Τσίπρα-Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Υποστηρίζουν όμως πως, αν και δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση, η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εταίρους, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για τηλεδιάσκεψη τόσο με τον κ. Γιούνκερ, όσο και με τους Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.