Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η ελληνική κρίση μεταμορφώνεται σε Ψυχρό Πόλεμο!

greece_plakat
Η ηγεμονία των επιμέρους κρατών, δύο κύριων πολιτικών φατριών και πιστωτών έφτασε στο αποκορύφωμά της, υπονομεύοντας τη δημοκρατία.

«Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μια ασυνήθιστης σειράς από επιθέσεις και υποχωρήσεις που έλαβε χώρα ανάμεσα σε δύο αντίθετες θέσεις που εκθέτουν πλήρως τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού έργου», έγραψε η πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Noticias.
«Είτε σας αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η στρατηγική του στις διαπραγματεύσεις, ή όχι, το γεγονός είναι ότι αποτελεί τη νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδας, της οποίας η εντολή έχει ανατεθεί από τους ψηφοφόρους».
Οι Έλληνες διαπραγματευτές έχουν επανειλημμένως πει ότι δεν μπορούν να περάσουν ορισμένες «κόκκινες γραμμές». Παρ ‘όλα αυτά, έκαναν παραχωρήσεις μέχρι να αντιμετωπίσουν τελικά την τελευταία πρόταση των πιστωτών και αποφάσισαν να αφήσουν τον ελληνικό λαό να πει την αποφασιστική λέξη μέσω ενός δημοψηφίσματος, συνεχίζει η εφημερίδα.
Παρά το γεγονός ότι το τάιμινγκ δεν είναι και το πιο ευνοϊκό, αλλά είναι νόμιμο δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων προτιμούν να μείνουν στην Ευρωζώνη και να διατηρήσουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις έρευνες.
Στο αίτημα της Αθήνας για επέκταση στο πρόγραμμα βοήθειας για έναν ακόμη μήνα, το Eurogroup είπε «όχι».
«Ούσα κάτω από τον έλεγχο της κυβερνώντος πολιτικής φυλής, η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει καμία εναλλακτική λύση, αντί της επίσημης τετριμμένης συζήτησης των μέτρων λιτότητας που υπαγορεύεται από τη γερμανική ορθοδοξία».
Σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα, η Ισπανία ενεργεί κυνικά, η οποία κάποια περίοδο ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με το πρόγραμμα λιτότητας, αλλά τώρα επιτίθεται στην Ελλάδα με σκληρή κριτική.
Αν το ελληνικό δημοψήφισμα γίνει στις 5 Ιουλίου, είναι πιθανόν ότι ο φόβος θα επικρατήσει και οι Έλληνες θα πουν «ναι» σε περισσότερα μέτρα λιτότητας, προβλέπει η εφημερίδα.
«Τα υποστηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν και στη θέση του μια νέα, πιο υπάκουη κυβέρνηση θα έρθει και θα αποκτήσει πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα πιο φιλικό [διάσωσης], το οποίο θα περιλαμβάνει σίγουρα μερική διαγραφή του χρέους. Ας περιμένουμε. Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό πρότζεκτ εξακολουθεί να λιμνάζει», κατέληξε η Jornal de Noticias.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.