Το διακύβευμα αυτήν την στιγμή στην ΕΕ, εκτός της κρίσης χρέους  είναι η μετακίνηση αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και βαρέως  οπλισμού, σε ευρωπαϊκές χώρες.  Αυτό τονίζουν πολλά περιοδικά και εφημερίδες , συμπεριλαμβανομένου του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να επεκτείνουν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους  στην Ευρώπη. Εδώ και καιρό στην Ουάσιγκτον μιλάνε για την ανάγκη ανάπτυξης πυρηνικών πυραύλων Κρουζ», σημειώνει το περιοδικό.
 «Η πρόταση όμως  αυτή απορρίφθηκε, κυρίως από τη Γερμανία και τη Γαλλία», γράφει το Spiegel.
«Στο Βερολίνο φοβούνται ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει το πεδίο αντιπαράθεσης  μιας νέας αντιπαράθεσης, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή», τονίζει το περιοδικό .
Όπως σημειώνεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τη Συνθήκη για την Εξάλειψη των πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς, αλλά «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, αμφιβάλλουν για την ειλικρίνεια των κατηγοριών της αμερικανικής πλευράς».
Επιπλέον, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανία (BND), δεν βλέπει «σημαντική αλλαγή στο επίπεδο της απειλής από τη Ρωσία», αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
Στο Βερολίνο,  υπάρχει ο φόβος ότι η Γερμανία «θα γίνει στρατηγικό προγεφύρωμα» για τους Αμερικανούς σε μια οξεία αντιπαράθεση μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.
«Δεν πρέπει να επιτραπεί και πάλι η αποθήκευση αυτών των όπλων, ιδιαίτερα στη Γερμανία», είπε η πηγή του περιοδικού από το υπουργείο  Άμυνας της Γερμανίας.
Λόγω της ουκρανικής κρίσης, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην Ευρώπη και ένα μεγάλο μέρος των 800 μονάδων του στρατιωτικού εξοπλισμού, προτίθεται να εγκατασταθεί στην αμερικανική βάση στο Grafenvere, κοντά στην Νυρεμβέργη.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, αναφέρουμε ότι  η Γερμανία ορθώς  «φοβάται» ότι θα μετατραπεί σε  κύριο «στόχο» από το Κρεμλίνο στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Ρωσία. Ένας πιθανός πόλεμος ακόμη και περιορισμένης διάρκειας θα προκαλούσε ανεπανόρθωτες,  «ζημιές» σε μια χώρα σαν την Γερμανία,  η οποία θα φιλοξενήσει έναν τόσο  μεγάλο όγκο αμερικανικών δυνάμεων μετά την περίοδο του ψυχρού πολέμου.