Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τίποτα δεν δουλεύει στον Δήμο Μαραθώνα.

ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτή την ώρα ο δήμος μας έχει μετατραπεί σε "μπάχαλο". Είναι κοινή και πανθομολογούμενη η διαπίστωση ότι πλέον δεν λειτουργεί τίποτα (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μερικών ολίγων)
Από τη μια η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, οι πιέσεις να αλλάξουν τα πράγματα από την λαθεμένη φιλοσοφία και αντίληψη όπως όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι καταλαβαίνουμε και διαπιστώνουμε.
Από την άλλη η άρνηση συνολική και οριζόντια όλων - και των αναγκαίων ακόμα - μεταρρυθμίσεων, που εδώ και πολλά χρόνια έχει ανάγκη ο δήμος αλλά δεν γίνονται.
Ο Δήμος δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, δεν δουλεύει. Τα πάντα και από τους πάντες έχουν καταλυθεί. Ο κοινός νους μας έχει εγκαταλείψει. Όλοι βρίσκονται "στα πολεμικά χαρακώματα".
Πού είναι η φωνή της λογικής; Τι θέλουμε τελικά; Πού πάει το σκάφος που λέγεται Δήμος Μαραθώνα;
Ποιός και γιατί δεν απαντά στο κρίσιμο ερώτημα ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΙ δημιούργησαν το οικονομικό πρόβλημα;
Ποιός και γιατί δεν απαντά ΠΟΤΕ, ΠΟΙΟΙ και ΠΩΣ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;
Ποιός και γιατί δεν απαντά στο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕΣΑ για τα κλοπιμαία;
Είναι σίγουρο ότι όλοι έχουν ευθύνες για την κατάσταση. Αλλά όχι τις ίδιες και τούτο είναι το κρίσιμο. Τα "κλεμμένα" δεν τα καρπώθηκαν οι εργαζόμενοι αλλά τα λαμόγια.
Όπως και από τα σκάνδαλα δεν πλούτισε ο απλός κοσμάκης αλλά οι δυνατοί της δημοτικής εξουσίας.
Αλλά ουδείς πλήρωσε και βεβαίως ουδείς αναμένεται να πληρώσει.
Επιστροφή όμως στο παρόν. Τώρα τι κάνουμε; Πού πάμε; Ποιές είναι προτάσεις στην κρίση; Υπάρχουν;
Είναι επείγον η απάντηση του Δήμου να είναι σοβαρή και υπεύθυνη. Και άμεση. Κανένα περιθώριο δεν υπάρχει πλέον...
Εννοείται ότι μία αξιόπιστη πολιτική δεν μπορεί να μη λαμβάνει υπόψη της - ακόμα κι εάν διαφωνεί - το σημερινό στάτους. Δηλαδή τους πολιτικούς συσχετισμούς και την οικονομική κατάσταση.
Όπως δεν πρέπει τέλος - και κυρίως - να υποτιμήσει τους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν από την συνέχιση αυτής της κατάστασης στον Δήμο μας.
Προβλέπονται εξελίξεις!
Άρχισαν τα όργανα εδώ και καιρό. Κύμα ανεξαρτητοποιήσεων από την Δημοτική Αρχή η οποία όπως φαίνεται διαψεύδει τις όποιες προσδοκίες για ένα καλύτερα αύριο στη περιοχή.
Η έλλειψη προγραμματισμού, οι αλόγιστες σπατάλες σε αμφιβόλου αξίας δραστηριότητες, ο υπερσυγκεντρωτισμός στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, η ακύρωση και η αναγκαστική απομάκρυνση αρκετών ικανών στελεχών και η διαπιστωμένη ανικανότητα διαχείρισης και άσκησης πολιτικής, έφεραν το Δήμο από τη χαμηλή πτήση που δυστυχώς επέβαλε σε συνθήκες πρόσκρουσης στο τραχύ έδαφος της διάλυσης.
-----
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.