Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Στους δήμους η διαχείριση των απορριμμάτων – Αναστέλλονται οι διαγωνισμοί ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα

Αν εξετάσει κανείς την  κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Μαραθώνα (με Ηλ.Ψηνάκη!)   θα διαπιστώσει τα χίλια όσα άλυτα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν και στον τομέα της συλλογής απορριμμάτων & ανακύκλωσης. Η απειρία διοίκησης, η έλλειψη οργάνωσης υποδομών & εξοπλισμού, αλλά και το "διαζύγιο" επικοινωνίας μεταξύ δημάρχου και εργαζομένων, μας κάνει να αμφιβάλλουμε για την ικανότητα εκπόνησης  οποιονδήποτε τοπικών σχεδίων διαχείρισης των αποβλήτων από το δήμο και   πόσο μάλλον η εφαρμογή στην πράξη. 
Μάλλον το πάνε με ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο, μαζί με την διαχείριση. Η  αδυναμία ή ανικανότητα, ανοίγει πόρτες στην Ιδιωτικοποίηση και αυτό θα φανεί σύντομα στα δημοτικά μας τέλη.
Στους δήμους μεταφέρεται η ευθύνη για τη διαχείριση απορριμμάτων, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) που έχει τεθεί σε διαβούλευση. Διαβάστε περισσότερα στην Πηγή...
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.