Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Εθελοντική φύλαξη των συνόρων στον Έβρο από περίπου 550 αστυνομικούς

Συνεχίζεται με την εθελοντική συμμετοχή 547 αστυνομικών η δράση της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου για τον αποτελεσματικό έλεγχο των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, συντονιστή επί θεμάτων λαθρομετανάστευσης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η συνέχιση διεξαγωγής της ευρείας κλίμακας εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των λαθρομεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.
Η απόφαση αυτή, που εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την συμμετοχή 547 αστυνομικών.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πλήρης και διαρκής επιτήρηση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου και διατηρούνται τα ισχύοντα επίπεδα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ροών λαθρομετανάστευσης.
Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών της Ελλάδας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της λαθρομετανάστευσης στα ανατολικά μας σύνορα και επιβεβαιώνει την σημαντική συνεισφορά της χώρας μας έναντι των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.