Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μαραθώνιος επαφών για τον πρωθυπουργό: Συνάντηση στις 19:00 με τον επικεφαλής της ΕΚΤ

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα έχει στις 19.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, στην οποία πάντως, όπως έχουν δηλώσει τόσο κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όσο και πηγές της ελληνικής πλευράς δεν αναμένεται συμφωνία επί του ελληνικού ζητήματος.
Νωρίτερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε αποφάσισε νέα αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της αύξησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δ.σ. της ΕΚΤ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη η ΕΚΤ είχε αυξήσει το όριο του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 84,1 δισ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή το αύξησε κατά επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.