Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Αναζητούν τη "χρυσή τομή" στο Βrussels Group

Από το πρωί στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη το παζάρι για τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο. Η ελληνική, πολυπληθής αντιπροσωπεία που αποτελείται από τουλάχιστον 25 άτομα, ανταλλάσσει συνεχώς στοιχεία και προτάσεις με τους θεσμούς σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή και να  κλείσουν τα περισσότερα εκκρεμή ζητήματα.

Η συζήτηση, όπως υποστηρίζουν πηγές με γνώση της διαπραγμάτευσης, γίνεται για επί της ουσίας και σε ρεαλιστική βάση, κάτι που από την πλευρά των θεσμών θεωρείται ως μεγάλη πρόοδος.
Στη σημερινή συνεδρίαση, στο επίκεντρο βρίσκεται το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ τις προηγούμενες ημέρες συζητήθηκαν θέματα φορολογικά, ενέργειας και δημοσιονομικά.
Το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη
Κυβερνητικές πηγές εξηγούν πως «ορόσημο για το πού ακριβώς βρισκόμαστε είναι τα επόμενα 24ωρα», όποτε και θα έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, αλλά και η συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Τετάρτη 6 Μαΐου.
Η «γραμμή» της Αθήνας συμπυκνώνεται στην προσδοκία να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ στους κανόνες για τα λεγόμενα «T-Bills» (ένα είδος εντόκων κρατικών γραμματίων που έχουν αγοραστεί από τις ελληνικές τράπεζες).
Με λίγα λόγια δηλαδή, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει απτές διαβεβαιώσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου, δεν προτίθεται από την πλευρά της να λάβει μέτρα. 
Εντωμεταξύ άγνωστο παραμένει το αν το Brussels Group θα συνεχίσει τις εργασίες του και αύριο ή η διαπραγματευτική ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να επικεντρωθεί στην προετοιμασία της για το Εurogroup της 11ης Μαΐου.  Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι αν φανεί ότι υπάρχει λόγος και βούληση για συμφωνία, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.