Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Άρχισαν τα όργανα για το «σπάσιμο» του Καλλικράτη – Ποια περιοχή στην Αττική ζητά «ανεξαρτησία»

Από την Αττική ξεκινούν τα αιτήματα για «ανεξαρτησία» στο πλαίσιο των χωροταξικών αλλαγών του «Καλλικράτη» που έχει προαναγγείλλει η κυβέρνηση.

Την περασμένη Πέμπτη, στα Μέγαρα, συνεδρίασε επιτροπή αποτελούμενη από Νεο-Περαμιώτες μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, τοπικούς φορείς αλλά και δημότες, η οποία μετά από πρόταση του Γεωργίου Νικολάου συγκροτήθηκε με θέμα την διεκδίκηση της ανεξαρτητοποίησης της Νέας Περάμου από το Δήμο Μεγαρέων.
Στην συνεδρίαση ειπώθηκε πως η Νέα Πέραμος είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες Μικρασιατικές κοινότητες στη Ελλάδα, ενώ τονίστηκε ότι η κίνηση είναι καθαρά των πολιτών της Νέας Περάμου και όχι πολιτικών παρατάξεων.
Ο λόγος που ωθεί πολίτες και αιρετούς να συμφωνούν με μια τέτοια πρόταση εμφανίζεται να είναι η υποβάθμιση που βιώνουν στην περιοχή μετά την ενοποίηση του δήμου με τα Μέγαρα. Χαρακτηριστικά κάποιοι πολίτες δήλωσαν πως επιβαρύνεται η Νέα Πέραμος από την άσχημη κατάσταστη των οικονομικών του Δήμου Μεγαρέων, ενώ θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητος και αυτάρκης δήμος.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Β.Α ΑΤΤΙΚΗ: Ήρθε η ώρα να διορθωθούν τα λάθη, να επαναφέρουμε την πρόταση των τοπικών κοινωνιών για την δημιουργία Νέου Δήμου των πέντε (5) στην Β.A Αττική.

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.