Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο ΥΕΘΑ στον εορτασμό επετείου απελευθέρωσης της Θράκης (εικόνες)

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, του αρχηγού του ΓΕΑ αντιπτέραρχου Χρήστου Βαΐτση και του διοικητή της 1ης στρατιάς αντιστράτηγου Ιωάννη Ηλιόπουλου, εορτάστηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη η επέτειος της απελευθέρωσης της Θράκης (14 Μαΐου 1920).

Μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, στη διάρκεια της οποίας πετούσαν σε σχηματισμό στον ουρανό της Αλεξανδρούπολης στρατιωτικά αεροπλάνα F-16 και ελικόπτερα Απάτσι, Χιούι και Σινούκ, ο υπουργός Άμυνας, δήλωσε: «Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι αυτός εδώ ο τόπος για να απελευθερωθεί και ν' αποκτήσει την εθνική του κυριαρχία έχει χυθεί πολύ αίμα. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στον άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος. Φροντίζουμε με τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, να φέρουμε την πληρότητα των μονάδων της παραμεθορίου και ιδιαίτερα της Θράκης, στο 100%. Είμαστε περήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας. Είμαστε περήφανοι για τα στρατευμένα παιδιά μας που μαζί με τους επαγγελματίες, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, αλλά και τους εθνοφύλακες, κρατούν γερά αλλά και υψηλά το ηθικό, αλλά και προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα. Θα πρέπει να ξέρουν όσοι σκεφτούν να επιβουλευτούν την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου, ότι αυτός ο τόπος δεν παραδίδεται. Είτε η απειλή είναι με στρατιωτικά μέσα, είτε η απειλή είναι με οικονομικά μέσα. Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα προασπίσει τα δίκαιά του, την εθνική του κυριαρχία και την τιμή του. Γιατί ο ελληνικός λαός μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις μάχεται υπέρ πίστεως και πατρίδας».
Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τους θρακιώτες και τις θρακιώτισσες που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη όπως τη χαρακτήρισε παρέλαση: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το λαό της Αλεξανδρούπολης και τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και τη μαθητιώσα νεολαία και να τους πω ότι είμαστε εδώ. Αισθάνομαι περήφανος σαν Έλληνας, σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά φέροντας έναν άλλο τιμητικό τίτλο έστω και για λίγο του Θρακιώτη, του Εβρίτη βουλευτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός εθνικής άμυνας δήλωσε: «Σήμερα η μέρα είναι σημαδιακή και στις διαπραγματεύσεις αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν θα παραδώσουμε ποτέ την εθνική μας κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε ειρηνικά, μαζί με όλους, αλλά δεν θα ικανοποιήσουμε κάποιους που θέλουν την Ελλάδα γονατιστή. Στην Ελλάδα ακόμα και τους θεούς όρθιοι τους προσκυνάμε».
Τέλος ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Νυχτερινή Αστραπή» που θα διεξαχθεί στο ύψωμα Ψηλός Στάλος στα Λάβαρα Έβρου: «Σήμερα έχει διαταχθεί μία άσκηση πολύ ιδιαίτερη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια νυχτερινή διακλαδική άσκηση στον Ψηλό Στάλο. Θα συμμετέχει και ο στρατός και η πολεμική αεροπορία. Είναι καλεσμένοι όλοι οι πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή την άσκηση, που επιδεικνύει το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων, το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό αλλά και την άριστη εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων».
Την παρέλαση εκτός των προαναφερθέντων παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο διοικητής της 12ης Μεραρχίας υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως-Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος, ο μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλος, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και πλήθος κόσμου.
Της παρέλασης προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον υπουργό Άμυνας, τη στρατιωτική ηγεσία καθώς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.






Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.