Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Το δώρο του Ψινάκη στον Παυλόπουλο

Ο Ηλίας σοβαρός, χωρίς πλάκες και  χαβαλέ...κατάφερε να αρθρώσει  λίγες λέξεις με νόημα...

Το δώρο του Ψινάκη στον ΠαυλόπουλοΑντιπροσωπεία του δήμου Μαραθώνος με επικεφαλής τον δήμαρχό του, Ηλία Ψινάκη απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανώτατη διάκριση του Δήμου, τη «Λεγεώνα του Μαραθώνα»
Τον δήμαρχο του Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, υποδέχτηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.


Αντιπροσωπεία του δήμου Μαραθώνος με επικεφαλής τον δήμαρχό του, Ηλία Ψινάκη απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ανώτατη διάκριση του Δήμου, τη «Λεγεώνα του Μαραθώνα».



Ο κ. Παυλόπουλος – ο οποίος είναι ο πρώτος που βραβεύεται με την συγκεκριμένη διάκριση - επισήμανε στον κ.Ψινάκη ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία συνιστά θεσμό που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο να αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα.



«Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοϊστορική μάχη.  Και μένουμε εκεί. Και εδώ και  στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια. Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία.  Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε  αυτή τη φθορά που  βιώνουμε σήμερα» είπε ο κ.Παυλόπουλος.



Πρόσθεσε ακόμη, ότι το «νενικήκαμεν» του μαραθωνοδρόμου ισχύει ακόμη και σήμερα «γιατί ο πολιτισμός πορεύεται με εκείνες τις αρχές και τις αξίες.  Ιδίως δε σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να εμπνέεται ο πολιτισμός απ’ αυτές τις αξίες του ελληνικού πνεύματος: της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».



Από την πλευρά του ο Ηλίας Ψινάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, και επισήμανε ότι η «Λεγεώνα του Μαραθώνα» «είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον Δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, και στον Πολιτισμό».

Διαβάστε ολόκληρο το διάλογό

ΗΛ.ΨΙΝΑΚΗΣ:  Τα σέβη μου, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ευχαριστώ πολύ που είσθε εδώ.

ΗΛ.ΨΙΝΑΚΗΣ:  Είναι μεγάλη τιμή για μας, κύριε Πρόεδρε.  Θα μας επιτρέψετε να σας απονείμουμε το μετάλλιο της ‘Λεγεώνας του Μαραθώνα’.  Είστε το πρώτο μέλος και είναι μία διάκριση που αποδίδεται από τον Δήμο σε προσωπικότητες που προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τουρισμό και στον πολιτισμό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Θα μου επιτρέψετε να σας πω λίγα λόγια για την πρωτοβουλία σας, αλλά και για τον Δήμο σας.  Πρώτα απ’όλα σας ευχαριστώ για την τιμητική αυτή διάκριση την οποία παραλαμβάνω εκ μέρους της Πολιτείας, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι ως Προκόπης Παυλόπουλος.  Διότι η πρωτοβουλία σας, δηλαδή η ‘Λεγεώνα του Μαραθώνα’, συνιστά θεσμό που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο ν’αναδειχθεί το πραγματικό νόημα του Μαραθώνα, το μήνυμα που εκπέμπει ο Δήμος σας.  Έχουμε φθάσει να νομίζουμε ότι στον Μαραθώνα έγινε μόνον μια κοσμοιστορική μάχη.  Και μένουμε εκεί.  Και εδώ και  στο εξωτερικό. Αυτό είναι αλήθεια βέβαια.
Αλλά στην ουσία, στον Μαραθώνα συνέβη κάτι πολύ περισσότερο, που ακόμη και σήμερα είναι επίκαιρο: Στον Μαραθώνα οι Έλληνες υπερασπίσθηκαν, εκτός από την ακεραιότητα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, το Πνεύμα, την Ελευθερία, την Δημοκρατία.  Αν δεν είχε υπερασπισθεί η αρχαία Ελλάδα αυτά τα ιδανικά, ο πολιτισμός δεν θα είχε  αυτή τη φθορά που  βιώνουμε σήμερα.





Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Διαβάστε ακόμα

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιδιώκει να βραβεύσει αύριο ο Ψηνάκης

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.