Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για μείωση του χρέους

Ντάισελμπλουμ: Δεν είναι ταμπού η συζήτηση για μείωση του χρέους
«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde. Ο πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει πως «τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες», ανάμεσα στην Αθήνα και τους εταίρους.

Μολονότι «είναι πολύ νωρίς για να ελπίζουμε σε μια οριστική συμφωνία στις 11 Μαΐου ουδείς συζητεί άλλο σενάριο από το να δοθούν στην Ελλάδα τα μέσα για ένα οικονομικά ανεξάρτητο μέλλον εντός της Ευρωζώνης».
Η μοναδική καταληκτική ημερομηνία για τις συζητήσεις που διεξάγονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι, από πολιτικής απόψεως «τα τέλη Ιουνίου, όταν θα τελειώσει το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει επίσης μια καταληκτική ημερομηνία, αν το πρόβλημα της ρευστότητας καταστεί πολύ σημαντικό στην Αθήνα», εξηγεί ο Ντάισελμπλουμ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και το ΔΝΤ, το οποίο συνιστά μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι ταμπού. Το μοναδικό πράγμα που είναι πολιτικά αδύνατο είναι η διαγραφή της ονομαστικής αξίας του. Όμως η συζήτηση αυτή για το χρέος δεν θα γίνει παρά μόνον όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο πρόγραμμα».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.