Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ: ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ / Επιστολή Γκίκα!


Ο κ.Κυρ. Γκίκας σε συνεννόηση με τον Δήμο (ή από μόνος του) ανέλαβε  εργολαβία ή πρωτοβουλία να στείλει επιστολή προς την εταιρεία διοδίων "Νέα Οδός" με ημερομηνία 21.5.15.

Εμείς σαν συντελεστές της κίνησης της Διαμαρτυρίας - ψηφοφορίας των πολιτών του Βαρνάβα, κρίνουμε την επιστολή αυτή παραπλανητική και αντίθετη με το ψήφισμα των δημοτών του Βαρνάβα, αφού αποπροσανατολίζει  εμπλεκόμενους φορείς  και αποστερεί την δυνατότητα της καταβολής μειωμένων διοδίων για τους Βαρναβιώτες.

Επιδίωξη των δημοτών του Βαρνάβα εξ αρχής ήταν και είναι να αναλάβει ο Δήμος όπως οφείλει, με το κύρος που διαθέτει, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες και επαφές που απαιτούνται προς τον Υπουργό Υποδομών (όχι με την εταιρία διοδίων Αφιδνών) για να βρεθεί λύση στο δίκαιο Ψήφισμα των Βαρναβιωτών, (των μόνων θιγομένων χωροταξικά λόγω εγγύτητας).  

Ενοχλεί η πρωτοβουλία  Γκίκα  (που χωρίς να συνεννοηθεί προηγούμενα με την κίνηση διοδίων κατοίκων του Βαρνάβα ) αναπτύσσει (στην επιστολή του) μαξιμαλιστικές θέσεις  που είναι  αδύνατον να εισακουστούν, ζητώντας  την απαλλαγή της καταβολής διοδίων για 23.000 δημότες του Δήμου Μαραθώνα και όσων γενικά εργάζονται στην περιοχή. 

ΕΡΩΤΗΜΑ - Απορίας άξιον, γιατί να απαλλαγούν του τιμήματος της καταβολής διοδίων οι Νεομακρινοί, Μαραθωνίτες, ακόμα και οι Γραμματικιώτες, που κατοικούν χιλιόμετρα μακρυά αφού δεν έχουν καμιά απολύτως εγγύτητα χρήσης των διοδίων Αφιδνών??? 

Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση των Υπουργείων και της Εταιρίας, θα είναι δεδομένη συμπαρασύροντας όμως και τα δίκαια αιτήματα των Βαρναβιωτών. Το κακό θα έχει γίνει.

 Το ψήφισμα των Δημοτών του Βαρνάβα (με άμεση εγγύτητα στα διόδια Αφιδνών, αφορά μόνο 2000 κάτοικους) και πρότεινε εξ αρχής την ανάγκη ΝΑ ΣΤΑΛΛΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στην εταιρεία διοδίων "ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε" , με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ δημιουργίας  εκπτωτικού προγράμματος (αντίστοιχο Ωρωπού) Fast Pass Varnavas, για τους μόνιμους κατοίκους Βαρνάβα. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!

 ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ που αναπτύσσουν  αιρετικές απόψεις και θέσεις (που ξεσηκώνουν το ντουνιά), χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους κατοίκους, βλάπτουν  το σκοπό, τον στόχο αλλά κυρίως το κύρος του Δήμου, αποπροσανατολίζουν και παρασύρουν τους αρμόδιους στον σχηματισμό ορθής εικόνας & απόφασης για το ζήτημα.  Χωρίς συντονισμό και συνεννόηση βγάζουμε τα μάτια μόνοι μας. 


Παραθέτουμε την επιστολή Γκίκα:
Λονδίνο 21-5-2015
ΠΡΟΣ
Νέας Οδός Α.Ε
Ε-μαιλ - CustomerCare@neaodos.gr
Αξιότιμε Κύριε Juvier Martin Rivals, &
Αξιότιμε Κύριε Σπυρίδων Ντάψη,

Κύριοι εκπρόσωποι της « Νέας Οδός Α.Ε.»

Σας  ευχαριστώ θερμά για την απαντητική επιστολή σας. Σχετικά με το σταθμό Διοδίων Αφιδνών και τις χρεώσεις για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα.

Σας ενημερώνω ότι αυτό που επιθυμούν οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα είναι η πλήρη Απαλλαγή τους από το τίμημα των διοδίων, και ΟΧΙ η ένταξη τους σε κάποιο  προσωρινό εκπτωτικό πρόγραμμα από την εταιρεία σας. Καταλαβαίνω ότι η εταιρεία  σας, όπως και κάθε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου  το πρώτο της  μέλημα  και αυτό που πάντα κοιτάει είναι η προάσπιση των Συμφερόντων της, και πολύ καλά κάνετε. Θέλετε να υπερασπίσετε το «Revenue»  της εταιρεία Σας για την επένδυση την οποία κάνατε.

Πέρα όλων αυτών όμως,  ας πάμε στη θέση των μόνιμων κατοίκων της εν λόγω περιοχής, αλλά και σε οδηγούς που ΔΕΝ μένουν στη γύρω περιοχή, αλλά λόγω της εργασίας τους ή άλλων υποχρεώσεων ΤΟΥΣ αναγκάζονται για υποχρεωτική διέλευση από το συγκεκριμένο σταθμό διοδίων. ( Το ίδιο βέβαια ισχύει  και σε άλλους  αντίστοιχους σταθμούς Διοδίων  της Αττικής).

Κατανοώ τις θέσεις της εταιρείας ΣΑΣ οι οποίες είναι σεβαστές, όμως.

Όταν κάποιος κάτοικος του Δήμου Μαραθώνα καθημερινά είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει της υπηρεσίες σας , είτε λόγω εργασίας του/της, είτε για κάποιες εξετάσεις ή ιατρική παρακολούθηση σε κάποιο Νοσοκομείο των Αθηνών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Καταλαβαίνετε ότι για τον κάτοικο αυτό είναι οικονομικά εξοντωτικό.

 Έτσι λοιπόν υπό τις παρούσες συνθήκες ΦΑΙΝΕΤΑΙ,  ότι  οι κάτοικοι των όμορων Δήμων κάθε σταθμών Διοδίων χρησιμοποιούνται ως  «εγγύηση» στην απόσβεση της όποιας σύμβασης έργου αυτή έχει υπογραφεί   με την κάθε εταιρεία. ( ΚΑΙ  Δεν αναφέρομαι στην  ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε , γενικά απευθύνομαι).

Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, συν το γεγονός,  ότι οι κάτοικοι, τόσο του Δήμου Μαραθώνα, όσο και οι εργαζόμενοι άλλης περιοχής σε αυτούς τους  ιδιαίτερα δύσκολους οικονομικούς καιρούς  πλήττονται. Θα θέλαμε την κατανόηση από πλευράς της εταιρείας  « Νέας Οδός Α.Ε.» για πλήρη απαλλαγή του τιμήματος διέλευσης.

Προσωπικά πιστεύω ΟΤΙ δεν είναι θέμα Δήμου ή Περιφέρειας  αλλά του εν λόγου Υπουργείου ή Υπουργείων  που υπέγραψαν  την σύμβαση για το σταθμό Διοδίων Αφιδνών. Έπρεπε  να είχαν προβλέψει για πλήρη απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων από το τίμημα των Διοδίων.

Μπορούμε να έχουμε αντίγραφο της Σύμβασης αυτή σας παρακαλούμε θερμά ?

Πιστεύετε εμείς οι κάτοικοι πρέπει να απευθυνθούμε στο Δήμο μας ? ή στη Περιφέρεια ή σε κάποιο Υπουργείο για να βρούμε το δίκιο μας ? Τι πρέπει να κάνουμε ? Θύματα είμαστε σε ΟΛΗ αυτή τη κατάσταση.
Αποβλέποντας στη συνέχεια της αλληλογραφίας ΜΑΣ.

 Με Εκτίμηση

 ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΓΚΙΚΑ Σ

Κάτοικος Δήμου Μαραθώνα
====
On Thursday, 21 May 2015, 11:30, Customer Care <CustomerCare@neaodos.gr> wrote:


Αγαπητέ κύριε Γκίκα,


Σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας, σας επισυνάπτουμε την αλληλογραφία που είχε η εταιρεία μας με τον Δήμο Μαραθώνα για το θέμα που αναφέρετε.



Περαιτέρω δε και για την πληρέστερη ενημέρωση σας, σας αποστέλλουμε τα Δελτία Τύπου της εταιρείας μας που εκδόθηκαν την 11/02/2014 και 12/02/2014, όπου αναφερόταν ότι δεν θα υπήρχε καμία αύξηση για τους µόνιµους κατοίκους Ωρωπού στο σταθµό διοδίων Αφιδνών µε το πρόγραµµα Fast Pass Oropos.



Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειασθείτε.

Με εκτίμηση,

Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών

Νέα Οδός Α.Ε.
Διαβάστε ακόμα:

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.