Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ(;)ΨΗΝΑΚΗ

Ο Ηλίας Ψηνάκης στρέφει το πιστόλι εναντίον του δημάρχου Κορίνθου, αναρωτιέται κανείς σε πόσο χρόνο θα το στρέψει εναντίον του εαυτού του.  (ΦΩΤΟ: )
Ο Ηλίας Ψηνάκης στρέφει το πιστόλι εναντίον του δημάρχου Κορίνθου, αναρωτιέται κανείς σε πόσο χρόνο θα το στρέψει εναντίον του εαυτού του.
Μόλις εννιά μήνες μετά τη θριαμβευτική άνοδο Ψηνάκη στο δημαρχιακό θώκο του ιστορικού δήμου Μαραθώνα, τα σύννεφα που σιγά-σιγά μαζεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα λόγω της απίστευτης ιδιομορφίας του επικεφαλής, να μη θέλει να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ των εκλεγμένων συνεργατών του και των κολλητών του, πλην όμως άσχετων με την τοπική πραγματικότητα, παρά το ψιλόβροχο που έχουν προκαλέσει, προμηνύουν επερχόμενη μεγάλη μπόρα, που τείνει να παρασύρει τα πάντα στο διάβα της.
Παρά τις ενδείξεις που ενισχύθηκαν σήμερα, μετά την απόφαση του Σπύρου Λιβαθινού να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης αθλητισμού, ο δήμαρχος δείχνει να σφυρίζει αδιάφορος παρά τη διογκούμενη δυσαρέσκεια εναντίον των πρακτικών του.
Ενθυμούμαι τη στιχομυθία που είχα με συνάδελφό του απ’ τη νοτιοανατολική Αττική, όταν ο Ηλίας Ψηνάκης έφθασε καθυστερημένος και δεν πρόφτασε να ψηφίσει στις εκλογές της ΠΕΔΑ, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των υποστηριχτών Πατούλη. 
«Εντάξει, είπα, καινούργιος είναι δεν ξέρει, αλλά θα μάθει» για να δεχτώ την απάντηση «Αυτοί που δεν ξέρουν είναι οι πιο επικίνδυνοι».
Γέλασα τότε. Σήμερα όμως λαμβάνοντας σινιάλα ότι ακόμα κι η Ιώβεια υπομονή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρου Λιβαθινού, αρχίζει να εξαντλείται, άρχισα να καταλαβαίνω πόση αλήθεια έκρυβαν τα λόγια του προαναφερθέντα έμπειρου αυτοδιοικητικού.   
Όσο για το μέλλον Ψηνάκη, εξαρτάται απ’ το πόσο θ’ αντέξει ακόμα ο Σπύρος Λιβαθινός, εξαιρετικά αγαπητός στη τοπική κοινωνία και αυτός που ουσιαστικά “κρατά” στην καρέκλα του τον Ηλία, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει.
Εκτός κι αν δεχτεί (ο Ηλίας) την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και αλλάξει ρότα, εμπιστευόμενος έστω και λιγουλάκι τους αιρετούς συνεργάτες του.
Επιτέλους! Ο ιστορικός Μαραθώνας αξίζει καλύτερη τύχη απ’ αυτή που είχε τα τελευταία χρόνια!

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.