Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Γ.Σακελλαρίδης: "Το δημοψήφισμα δεν είναι όπλο των δειλών"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει plan B από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη.

Όσον αφορά το αν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ την Τρίτη ο κ. Σακελλαρίδης αρκέστηκε να απαντήσει ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει  τις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις στο εξωτερικό.
Για το δημοψήφισμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας εκφράζεται ο λαός προσθέτοντας ότι «σίγουρα δεν είναι όπλο των δειλών. Αυτό δεν σε καθιστά δειλό, σε καθιστά ως κάποιο που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της Handelsblatt που κάνει λόγο για παρουσίαση πρότασης προς τον πρωθυπουργό για διπλό νόμισμα ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «ο πρωθυθπουργός δέχεται και κάνει συζήτησεις με οικονομολόγους αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζεται τις απόψεις που ακούει. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν τίθεται θέμα παράλληλου νομίσματος».
Ερωτηθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για το e-mail συνεργατών του Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «από τη στιγμή που βγαίνει κάτι τέτοιο το ζητούμενο δεν είναι οι αριθμοί αλλά η συγκεκριμένη πράξη και κατά πόσο αυτό είναι σεβαστό στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης του ευρωσυστήματος». «Είναι ζήτημα της ΤτΕ να υπερασπιστεί και την ανεξαρτησία της και την αξιοπιστία της. Θέλουμε και επιδιώκουμε μια σχέση συνεργασίας με την ΤτΕ που θα προωθεί τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο κ. Σακελλαρίδης.
Ο κ. Σακελλαρίδης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και είπε ότι το χρηματοδοτικό πρόβλημα πρέπει να ιδωθεί με τρόπο αποτελεσματικό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά των χρηματοδοτικών πακέτων των προηγούμενων ετών. «Αν με ρωτάτε για νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα, η απάντηση είναι σίγουρα όχι».
Σε ερώτηση για την τύχη του ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους δημοσιογράφους «να μην προδικάσουμε τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ το 2015» υπενθυμίζοντας ότι από τον πρωθυπουργό η τύχη του φόρου αυτού είχε τεθεί σε συνάρτηση με το πρωτογενές πλεόνασμα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.