Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τεράστια τουρκική αρμάδα «πλημμύρισε» το Αιγαίο: 70 πολεμικά πλοία έφτασαν μέχρι τις ακτές της Αρκαδίας!

ΣΚΛΗΡΟ «ΣΚΡΙΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΝ  
Μια τεράστια τουρκική αρμάδα με πάνω από 70 πολεμικά πλοία «κοκκίνισε»  το γαλάζιο Αιγαίο στις οθόνες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων σήμερα. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία είχαν αναπτυχθεί από τα λίγα μίλια νότια του Αγίου Όρους μέχρι την περιοχή νότια των Κυθήρων!

Είναι χαρακτηριστικό  ότι η φρεγάτα F-243 YILDIRIM (ΜΕΚΟ 200 Track I) βρέθηκε μέχρι ανοικτά των ακτών της Αρκαδίας (!) παρακολουθουμένη πάντως από τουλάχιστον δύο  -και κάποια στιγμή- από τρία ελληνικά πλοία του ΠΝ
Την ίδια στιγμή μια ΤΠΚ του τουρκικού Ναυτικού  είχε φτάσει λίγα μίλια ανατολικά της Ύδρας νότια των Αττικών ακτών ενώ μια δεύτερη φρεγάτα η TCG Gökçeada (F-494)κλάσης Ο.Η. Perry βρέθηκε νότια νοτιοδυτικά των Κυθήρων και βορειοδυτικά της Κρήτης!
«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοια ένταση», σχολίαζε ανώτερος αξιωματικός του Π.Ν. και συνέχισε λέγοντας «Υπάρχει σε εξέλιξη η άσκηση  DENIZKURDU-15 αλλά είναι σαφές ότι το τουρκικό Ναυτικό επιχειρεί επίδειξη υψηλής διαθεσιμότητας των σκαφών του».
Πραγματικά σήμερα στο Αιγαίο δεν υπήρχε περιοχή που να μην ήταν ορατά τα τουρκικά πολεμικά σκάφη, ενώ στο κεντρικό βόρειο και ν.α. Αιγαίο τα τουρκικά πλοία ξεκινούσαν από τις τουρκικές  ακτές και έφταναν μέχρι τις ελληνικές.
Βασικά σενάρια της τουρκικής άσκησης στα οποία ασκούντο ήταν τα ακόλουθα:
Αποκοπή των νήσων του Α. Αιγαίου με ανάπτυξη πολύ ισχυρής δύναμης επί του 25ου μεσημβρινού αλλά και δυτικά αυτού και όχι ανατολικά δηλαδή προς την πλευρά των χερσαίων ελληνικών εδαφών.
Σενάρια χερσαίου πλήγματος με εκτόξευση βλημάτων RGΜ-84 Harpoon και SLAM από την τουρκική Αεροπορία, Στρατηγικό αντιπερισπασμό κ.α.
Σε όλα τα σενάρια είχε εμπλακεί και η τουρκική Αεροπορία με αποτέλεσμα να έχουμε πληθώρα παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου.
Πάντως και το ΠΝ δεν έμεινε άπραγο τουλάχιστον 20 μονάδες είχαν αναπτυχθεί δηλώνοντας ισχυρή παρουσία σε όλο το Αιγαίο υπενθυμίζοντας ποιος είναι ο κυρίαρχος στην περιοχή και πραγματοποιώντας κινήσεις «ματ» έλεγχε πρακτικά όλο τον τουρκικό Στόλο με πάρα πολύ λιγότερα πολεμικά σκάφη.
Η τουρκική άσκηση ξεκίνησε στις 13 Μαΐου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 18 του μηνός. Σύμφωνα με το τουρκικό Επιτελείο του Ναυτικού ένας από τους σκοπούς της άσκησης  είναι η συνεργασία με εμπορικά σκάφη χρησιμοποιώντας Νατοϊκές διαδικασίες. Μάλιστα σε όπως αναφέρεται η άσκηση διεξάγεται στο βόρειο Αιγαίο αλλά φυσικά αυτό είναι παρά μια τυπική περιγραφή της αφού ουσιαστικά ο χώρος εξέλιξής της ήταν όλο το Αιγαίο και η πραγματοποίηση της μια αφορμή για την προβολή ισχύος της Τουρκίας.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.