Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ… ΑΙΜΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ! ΝΕΕΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ζητά απολύσεις, ασφαλιστικό και λιτότητα έως το…2022 !

ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ… ΑΙΜΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ! ΝΕΕΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ζητά απολύσεις, ασφαλιστικό και λιτότητα έως το…2022 !
Έξαλλος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητά εδώ και τώρα απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα του Ασφαλιστικού, παρεμβάσεις στο Εργασιακό και λιτότητα ως το 2022 !

Σε δηλώσεις που έκανε μετά το ECOFIN, άνοιξε όλα τα καυτά θέματα αλλά και άδειασε τον Π. Μοσκοβισί που… τόλμησε να μιλήσει για σύγκλιση καθώς και το Γ. Ντάισελμπλουμ που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τμηματικής εκταμίευσης.
«Η Ελλάδα είπε μετά «καλά, θα κάνουμε τελικά ιδιωτικοποιήσεις. Αυτό όμως δεν είναι πρόοδος, αλλά μόνον μια διόρθωση μιας υπαναχώρησης. Είπαμε: «χωρίς ιδιωτικοποιήσεις πώς αλλιώς;» . Αυτό σημαίνει ότι στους πραγματικούς τομείς: μείωση του κόστους διοίκησης, που έχει να κάνει και με το προσωπικό, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, δομικές μεταρρυθμίσεις σε, δεν ξέρω κι εγώ…., σε περιορισμούς στην ανταγωνιστικότητα κ.ο.κ, φυσικά είναι και η αγορά εργασίας, και άλλα παρόμοια, η κινητικότητα είναι πολύ μικρή, για να το θέσω φιλικά. Η ατμόσφαιρα είναι καλύτερη… αλλά στην ουσία δεν υπάρχουν περισσότερα, απ” όσο κατάλαβα τους θεσμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά μετά από το ECOFIN ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ζητώντας πολύ απλά μέτρα στην αγορά εργασίας, άνοιγμα εδώ και τώρα του Ασφαλιστικού, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!
Ο Γερμανός δεν έκρυψε, επίσης, τη δυσφορία του για τις δηλώσεις που έκανε ο Γ. Ντάισελμπλουμ περί τμηματικής εκταμίευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αυτό δεν το είπε στη συνεδρίαση του Eurogroup, γι” αυτό και δεν μπορώ να το σχολιάσω. Εγώ γνωρίζω ποιο είναι το περιεχόμενο του μνημονίου και γνωρίζω κατά τύχη αυτό που κατέθεσα προς έγκριση στη γερμανική βουλή. Ξέρω ότι κάθε αλλαγή απαιτεί μια διαπραγμάτευση επ” αυτής, απαιτεί μια προηγούμενη έγκριση της ολομέλειας της γερμανικής βουλής. Η συμβουλή μου είναι ο καθένας να παραμείνει στο περιεχόμενο της συμφωνίας».
Λιτότητα διαρκείας
Σύμφωνα επίσης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, μόνο με λιτότητα διαρκείας μπορεί να καταστεί βιώσιμο το Χρέος: »
«Χωρίς το πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει οικονομική βιωσιμότητα, και χωρίς οικονομική βιωσιμότητα θα πει το ΔΝΤ: δεν γίνεται. Είναι μια προϋπόθεση. Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κι όχι μόνον, λέει απ” την πλευρά του: χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει τίποτε».
Όπως σχολιάζει ο Γιώργος Παππούς στο iefhmerida, στην πραγματικότητα αυτό σημαίνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι τουλάχιστον ως το 2022 πρέπει η Ελλάδα να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4- 4,5%, όπως ακριβώς προβλέπει ο σχεδιασμός του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του Χρέους!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.