Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Γευθείτε τους λαχταριστούς πειρασμούς ενός Παρθεναγωγείου

Δροσερές, καυτές, απαλές και πικάντικες γεύσεις για όλα τα γούστα!
p1
Πώς θα αντιδρούσατε αν ακούγατε πως στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου  στην Αγία Παρασκευή, άνοιξε πριν λίγο καιρό ένα Παρθεναγωγείο
15 χρόνια μετά την έναρξη του 21ου αιώνα…; Τι θα σκεφτόσασταν, τώρα, εάν σας λέγαμε πως εκεί δεν υπάρχουν χρυσοί κανόνες συμπεριφοράς προς αγνές και άδολες κορασίδες αλλά χρυσοί κανόνες βρώσης και πόσης της ελληνικής κουζίνας που παραμερίζει λίγο την αγνότητά της για να χωρέσει μέσα της συνδυασμούς που θα ικανοποιήσουν τους σύγχρονους γευστικούς μας κάλυκες;
p8
Η Κέλλη και η Ράνια, φίλες ήδη από τα σχολικά τους χρόνια, έχοντας ολοκληρώσει όλο τον κύκλο σπουδών-μεταπτυχιακών στο εξωτερικό που προστάζει το νεοελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, θέλησαν να ανοίξουν έναν αθεράπευτα ρομαντικό χώρο με μεζέδες που ξυπνούν τα…κανιβαλικά ένστικτα. Έφτιαξαν το χώρο τους εσωτερικά σε έντονες ροζ αποχρώσεις, με κρεμασμένα ανάποδα από το ταβάνι vintage καπέλα πορτατίφ, και έκρυψαν πίσω από ένα τοίχο το ολόγραμμα μιας νεαρής καλλονής που ετοιμάζεται να πάρει το μπάνιο της. Μην εξάπτεστε, με τον κατάλληλο φωτισμό, εμείς βλέπουμε μόνο τη σκιά της.
p5 p3 p6
Σε κάθε τραπέζι, θα βρείτε τοποθετημένα κεριά μέσα σε ντυμένα με λευκή δαντέλα γυάλινα δοχεία. Τραπέζια, από την άλλη θα βρείτε τόσο στα ενδότερα του Παρθεναγωγείου όσο και στα τραπέζια που είναι τοποθετημένα στον προστατευμένο εξωτερικό χώρο που μοιάζει με κήπο δίπλα από την πλατεία. Τραπέζια ρομαντικά αλλά και τραπέζια-τάβλες που μπορούν να φιλοξενήσουν την πολυπληθή παρέα σας, εκείνο το reunion με τους συμμαθητές από το λύκειο που τόσο καιρό κανονίζετε ή ακόμη και το σάχη με όλες του τις γυναίκες όταν θα έρθουν για διακοπές στην Αθήνα.
Μπερμπάντης
Μπερμπάντης
Τα πιάτα που παρασκευάζονται στο Παρθεναγωγείο δε θα μπορούσαν παρά να είναι φτιαγμένα με…αγνά υλικά και εκτός από νοστιμιά διαθέτουν και χιούμορ, ενίοτε πονηρό. Εξετάστε, λοιπόν, το ερωτικό σας προφίλ λίγο καλύτερα και ετοιμαστείτε να παραγγείλουμε. Ας ξεκινήσουμε με κάτι ήπιο. Τα Μάτια της Κουκουβάγιας, πάντα ορθάνοιχτα για να ελέγχει την κίνηση στο Παρθεναγωγείο τις νύχτες, αποτελούνται από ντακάκια με κρέμα φέτας και καραμελωμένο ντοματίνι. Αν είστε από αυτούς που δε φοβούνται να αγγίξουν την Καυτή Πατάτα οποιουδήποτε θέματος τότε πείτε ναι σε αυτό το σουφλέ πατάτας με τριλογία τυριών, μπέικον, αρωματικό σκόρδο και μανιτάρια πλευρώτους. Δώστε στον εαυτό σας άφεση και δοκιμάστε το Απαγορευμένο, πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο περιχυμένο με πετιμέζι και λευκό κρασί…
Μάτια της Κουκουβάγιας
Μάτια της Κουκουβάγιας
Σας έπιασαν οι ντροπές σας; Δε θα σας κατακρίνει κανένας εάν παραγγείλετε μία πάντα σεβαστή ανά τους αιώνες Πηνελόπη που, περιμένοντας, απολαμβάνει μια τηγανιά κοτόπουλο με τρίχρωμες πιπεριές, κρέμα γάλακτος και φρέσκο θυμάρι. Ζευγαρώστε το πιάτο της Πηνελόπης με αυτό του Οδυσσέα και θα βρεθείτε μπροστά σε μια χοιρινή τηγανιά με κομματάκια ψαρονέφρι και λαιμό, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, μανιτάρια και λευκό κρασί. Είναι γλυκιά η γεύση της πατρίδας…
Νουαζέτες Κοτόπουλο
Νουαζέτες Κοτόπουλο
Η ώρα περνά και τα πράγματα γίνονται αναπόφευκτα πιο τολμηρά! Πιάστε το Μπούτι, δεν έχει πρόβλημα καθώς πρόκειται για ένα περήφανο, καλογυμνασμένο μπούτι με μπίρα, πορτοκάλι, έξι μυρωδικά και μανιτάρια champignon. Ξεσκεπάστε τον Μπερμπάντη που, όπως όλοι οι άντρες μπορεί να παρουσιάζει την εικόνα του παραδοσιακού παιδιού αλλά από πίσω κρύβει το σκόρδο, τη φέτα και το τσίλι. Επ’ αυτοφώρω! Αν, τέλος, αγαπάτε νησιώτικες γεύσεις και εμπειρίες, διαλέξτε μια Κοντή Σουπιά που μόλις βγαίνει από το τηγάνι, με σως μπαχαρικών, μαστίχας και πετιμέζι ή αλωνίστε τα πέλαγα με το Καλαμάρι του Βαρκάρη, εξ’ ίσου καυτό από το τηγάνι με σως λεμονιού μπαχαρικών και λευκό κρασί. Αντιλαμβάνεστε, υποθέτουμε, την Έξαψη του Chef έπειτα από τέτοια πιάτα… Αυτή κι αν δεν πρέπει να τη χάσετε, πανσέτα μαριναρισμένη σε δέκα μυρωδικά, με κονιάκ, φρέσκο θυμάρι και μυστική σως.
Η Έξαψη του σεφ αυτοπροσώπως.
Η Έξαψη του σεφ αυτοπροσώπως.
Σε αυτό το σύγχρονο boudoir του Παρθεναγωγείου, αφού απολαύσετε την ποικιλία των γεύσεων που προσφέρει, μπορείτε, επίσης, να δείτε τις Τρεις Παρθένες και το Σάτυρο, τέσσερα, δηλαδή, διαφορετικά είδη ρακόμελου με ξεχωριστά μυρωδικά βουτηγμένα μέσα τους, τα οποία μπορείτε να κεράσετε στη διπλανή σας παρέα στη μισή τιμή! Γνωριστείτε καλύτερα, λοιπόν, στο Παρθεναγωγείο.
Τέλος, επειδή η καλή (ανα)τροφή δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των κοριτσιών της…αριστοκρατίας, τα πιάτα είναι σε εξαιρετικά προσιτές έως και χαμηλές τιμές. Άλλωστε, αυτό που περισσότερο έχει σημασία είναι η καλή διαγωγή σας, την οποία μπορείτε να ξεχάσετε τα περισσότερα σαββατοκύριακα που φιλοξενούνται live έντεχνα και ρεμπέτικα σχήματα. Σε αυτό το σημείο, να σημειωθεί, σε περίπτωση που προβληματιστήκατε, πως τα αρσενικά σε αυτό το Παρθεναγωγείο είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα και η μπλε ποδιά απλώς προαιρετική…

p7
Παρθεναγωγείο, Ελβετίας 16, Αγία Παρασκευή, Τηλ. 210 609 0435
 p11 p2 p9 p6
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.