Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Κάνουν πίσω οι Ευρωπαίοι: "Δεν πρόκειται να υπάρξει νέο τελεσίγραφο προς την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις"

Τα τελεσίγραφα που θέτει εδώ και καιρό η Ευρωζώνη στην Ελλάδα για να παραδώσει μια ακριβή και συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων, τείνουν να αποδειχθούν περισσότερο προσχηματικά.
Γι' αυτό και από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει νέο deadline προς την Αθήνα.
Αυτό παραδέχθηκε στο Reuters και ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος που θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του, επισήμανε πως η Ευρωομάδα δεν πρόκειται να θέσει κάποιο χρονικό όριο στην Ελλάδα για την περιβόητη λίστα μεταρρυθμίσεων, καθώς αυτά τα περιθώρια οδηγούν σε μικροπολιτική στις διαπραγματεύσεις.
Επί της ουσίας, ισχύει ακόμη η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, από τον Φεβρουάριο, ότι στο Eurogroup της Ρίγας θα παρουσιάσει όλο το σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να αποδεσμευτούν και η απαραίτητη χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες.
Όπως αναφέρει το Reuters, από τη στιγμή που αυτή η λίστα δεν έχει παραδοθεί ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια, δύσκολα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μήνα.
Όσο για το αν θα επιτευχθεί συμφωνία στο επικείμενο Eurogroup στη Ρίγα, ο εν λόγω αξιωματούχος της Ευρωζώνης παραδέχθηκε πως το βρίσκει απίθανο να συμβεί. «Αν θέλει κάποιος να παρουσιάσει μια συνολική συμφωνία με τις αρχές και τα θεσμικά όργανα, θα πρέπει να αναλύσει τα δεδομένα, να τα στείλει στo EuroWorking Group, αυτοί με τη σειρά τους να τα μελετήσουν και να φιλτράρουν τα πολιτικά ζητήματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει το Eurogroup. Κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί, βάσει της προθεσμίας της 30ης Απριλίου». Πηγή:Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.