Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εντός της εβδομάδας η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Εντός αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί -κατά πάσα πιθανότητα- συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κ. Αναστασιάδης ενδεχομένως να έχει και σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ακιντζί για να διευθετηθεί η ημερομηνία της συνάντησης.
Είπε επίσης ότι δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη ατζέντα αλλά θα γίνει γενικότερη συζήτηση για το πως θα αρχίσει ο διάλογος και η πρόθεση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η μόνη πρόταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, είναι αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη, για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και παραχώρηση διευκολύνσεων στους Τουρκοκύπριους για εμπόριο με την ΕΕ μέσω του λιμανιού της πόλης.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά μέτρα που υποβαθμίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ή οδηγούν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους.
Ακόμη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανακοινώσει μονομερώς ορισμένα μέτρα μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ακιντζί. Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι στόχος των μέτρων είναι η ενίσχυση της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.