Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αυστρία: ''Έντονες αντιδράσεις για τούρτα που αναπαριστά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους''

Η τούρτα που δημιούργησε ένας ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στη Βιέννη, θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κυβέρνηση συνεργασίας της χώρας του, έχει προκαλέσει την οργή των συμπατριωτών του. Ο λόγος; Η τούρτα αναπαριστά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το δημιούργημα του Thomas Kienbauer, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου Alexander, αποτελείται από δύο ουρανοξύστες που παραπέμπουν στους δίδυμους πύργους αλλά φέρουν τα χρώματα των δύο κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας στην Αυστρία: του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος και του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.
Τα αεροπλάνα που συγκρούονται πάνω στους πύργους συμβολίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τους Πράσινους και το δεξιό Κόμμα της Ελευθερίας.
Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν φωτογραφίες της τούρτας του δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αυστριακός ζαχαροπλάστης προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι είναι τόσο δυσαρεστημένος με τη διαφθορά της πολιτικής σκηνής στη χώρα του που ένιωσε την ανάγκη να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.
Πολλοί ωστόσο βρίσκουν τη δημιουργία του  Kienbauer κακόγουστη και προκλητική, αφού χρησιμοποιεί μία τραγική στιγμή της αμερικανικής ιστορίας που στοίχισε τη ζωή σε 2.900 ανθρώπους το 2001.

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.