Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γ. Βαρουφάκης και Δ. Στράτου φωτογραφίζονται για το Paris Match (φωτό)

Γ. Βαρουφάκης και Δ. Στράτου φωτογραφίζονται για το Paris Match (φωτό)
Για όλα μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο εβδομαδιαίο γαλλικό περιοδικό Paris Match και φωτογραφήθηκε μάλιστα στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τη σύζυγό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου.

Η συνέντευξη δημοσιεύεται σήμερα με τίτλο «Γιάνης Βαρουφάκης. Πριν από τη μάχη»
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις στην ιταλική Corriere della Sera περί δημοψηφίσματος αναφορικά με το ευρώ, ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα Grexit. «Είναι επιβλαβές μόνο και να το συζητάμε». Εξήγησε δε ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε από την απεχθή ενέργεια ενός δημοσιογράφου της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι έχει εκδώσει σχετική δήλωση για το θέμα.
Το γαλλικό περιοδικό ρώτησε ακόμη τον Γ. Βαρουφάκη αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι παρ'ολίγον να πιαστεί στα χέρια με κάποιους από τους συνομιλητές του στο Eurogroup, όπως τον κ. Ντάισελμπλουμ ή τον κ. Σόιμπλε. «Έχω το μεγαλύτερο σεβασμό για τον κ. Σόιμπλε. Οι συζητήσεις μας ήταν πάντοτε ευχάριστες και πολιτισμένες», ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι μπορεί να υπήρξαν εντάσεις στις συζητήσεις, αλλά πάντα υπήρχε ευγένεια.
Γ. Βαρουφάκης και Δ. Στράτου φωτογραφίζονται για το Paris Match (φωτό)
Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2010 και προσθέτει:
Γ. Βαρουφάκης και Δ. Στράτου φωτογραφίζονται για το Paris Match (φωτό)
«Δυστυχώς, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισαν να απαντήσουν σε αυτή την πτώχευση με την χορήγηση σημαντικού δανείου. Όμως, οι αριθμοί απέδειξαν ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το επαναλαμβάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό το "φάρμακο" δεν λύνει τίποτε από το πρόβλημα. Κοιτάξτε που ακριβώς βρισκόμαστε. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η κρίση δεν έχει τελειώσει παρά τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων.
Οι Έλληνες υποβλήθηκαν σε περιορισμούς, υπέστησαν περικοπή στις συντάξεις, τους μισθούς, τις κρατικές δαπάνες. Και ταυτόχρονα οι φόροι τους αυξήθηκαν, οι φόροι των αδυνάτων και όχι των πλουσίων».
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.