Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Σακελλαρίδης: Δείξαμε ευθύνη, τώρα περιμένουμε τους εταίρους μας

Σακελλαρίδης: Δείξαμε ευθύνη, τώρα περιμένουμε τους εταίρους μας

Για σκληρή και σωστή διαπραγματευτική τακτική μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Xαρακτήρισε το άρθρο του Γλέζου «άστοχο και λανθασμένο»

Στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Επιδείξαμε ευθύνη απέναντι στο λαό και τους εταίρους μας, το ίδιο περιμένουμε από την Ευρώπη» τόνισε και υποστήριξε ότι το μέιλ Χαρδούβελη, η λιτότητα και το μνημόνιο αποτελούν πλέον ιστορία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την τακτική της κυβέρνησης σκληρή, αλλά δίκαιη και απέδωσε στην επίμονη διαπραγμάτευση τα κέρδη που έφερε στην Ελλάδα η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής.

Ερωτηθείς για τις εσωκομματικές αντιδράσεις και ειδικότερα για τη συγνώμη του Μανόλη Γλέζου εξέφρασε την εκτίμησή του για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αλλά χαρακτήρισε το άρθρο του «άστοχο και λανθασμένο». «Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδάκι, λειτουργήσαμε σε ασφυκτικό πλαίσιο και πετύχαμε όσα δεν είχαν καταφέρει όλοι οι άλλοι σε πέντε χρόνια» προσέθεσε «δε μπορούμε να πούμε πως κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μάχη την κερδίσαμε».

Προκειμένου να υποστηρίξει τη θέση του περί κερδών από τη διαπραγμάτευση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη μείωση του στόχου για το πλέονασμα, λέγοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με το τέλος της λιτότητας. Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την... κατανόησή του στη ΝΔ (σχετικά με τις αντιπολιτευτικές της θέσεις), γιατί με τις επιτυχίες της κυβέρνησης καταρρέει το οικοδόμημα που είχε οικοδομήσει. «Και εγώ αν ήθελα να κάνω προπαγάνδα θα έλεγα τα ίδια» σημείωσε με στόχο να υποβαθμίσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί έρχεται μια κρίσιμη περίοδος στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της, το πόσο θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές» συνέχισε το σκεπτικό του Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων θέλουμε να διευκολύνουμε όσους μπορούν να πληρώσουν και να κερδίσουν και οι ίδιοι και το κράτος, πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε δημοσιονομικό κόστος» είπε και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το συγκεκριμένο μέτρο στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Είπε ακόμη ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σταδιακή ώστε να προσαρμοστούν οι μικρές επιχειρήσεις και ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τέλος για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή του χωρίς να θιγούν ή να μειωθούν οι κοινωνικές παροχές. «Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές, θέλουμε να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή» κατέληξε στη συνέντευξή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.