Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Υπενθυμίζουμε και ζητούμε την αμεση εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας και την επιβολή προστίμων από το Δήμο Μαραθώνα.
Το 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, αποφάσισε ομόφωνα  και ενέκρινε τον κανονισμό καθαριότητας του ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 251-2011 Δ.Σ Πρακτικό της με αριθμό 12/22-6/2011 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος.
 Ένας πολύ σημαντικός κανονισμός που όμως δυστυχώς, δεν εφαρμόζεται.
Σήμερα επαναφέρουμε το θέμα  για την άμεση εφαρμογή του, ενημερώνοντας όλους όσους διαμένουν, εργάζονται και κινούνται εντός των ορίων του Δήμου Μαραθώνα, τόσο για την ύπαρξή του όσο και για την απόφαση του ελέγχου της τήρησής του.
Ο Κανονισμός είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαραθώνα (http://site.marathon.gr/kanonismoi/) . Για οποιεσδήποτε απορίες, υποδείξεις, επισημάνσεις και παράπονα, σχετικά με την καθαριότητα του Δήμου, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με τις Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου μέσω των τηλεφώνων,  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ Τηλ 22943 20537, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΑΡΝΑΒΑ 22950 97249, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 22943 20958


ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - Αντιδήμαρχος ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα αποφασίζει:

Τον ορισμό του κ. Ζαγάρη Ιωάννη του Σπυρίδωνος, δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας,
ως αντιδημάρχου Δικτύων και Καθημερινότητας του Δήμου Μαραθώνος, με αντιμισθία, από την ημερομηνία ισχύος της παρούσας έως και τις 28/02/2017.

Αναλυτικά οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στον κ. Ζαγάρη είναι :

Α. Καθ’ ύλην αρμοδιότητες :

Α.1. Η εποπτεία και ευθύνη της διεύθυνσης όλων των οργανικών μονάδων που υπάγονται στην Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Συντήρησης Υποδομών

Β. Κατά τόπο αρμοδιότητες της δημοτικής ενότητας Μαραθώνα :

Β.1. Συνεργάζεται με τον πρόεδρο και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Μαραθώνα για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Β.2. Διενεργεί την τέλεση πολιτικών γάμων που πραγματοποιούνται στην δημοτική κοινότητα του Μαραθώνα, όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται.

Ο κος Ζαγάρης εξουσιοδοτείται για την έκδοση και υπογραφή αποφάσεων, εγγράφων, δικαιολογητικών και πράξεων που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

Η ανάκληση του αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά
αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

Όταν ο κος Ζαγάρης απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ως Αντιδήμαρχος ασκεί ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, έργων και επιχειρηματικότητας κος Ρείσογλου Αιμίλιος του Σωκράτη. Όταν ο κος Ρείσογλου απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Δικτύων και Καθημερινότητας ασκεί ο Δήμαρχος Μαραθώνος.


Η παρούσα απόφαση δύναται να τροποποιηθεί με νεότερη απόφαση Δημάρχου.

Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια εφημερίδα του
νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνος
Ψηνάκης Ηλίας
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.