Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Στη Βουλή τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Μαραθώνα

Στη Βουλή τα οικονομικά στοιχεία του δήμου ΜαραθώναΣτη Βουλή τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Μαραθώνα
Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Μαραθώνα διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Πρόκειται για στοιχεία που είχε υποβάλει ο δήμος Μαραθώνα στη βάση δεδομένων που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως, ειδικότερα, προκύπτει στο δήμο Μαραθώνα:

 • Το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε 19.554.565 ευρώ
 • Το σύνολο εξόδων σε 17.129.585 ευρώ
 • Τα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα και Οργανισμούς (ανεξόφλητο κεφάλαιο): 3.940.730 ευρώ
 • Τα διαθέσιμα: 2.425.066 ευρώ
 • Οι απλήρωτες υποχρεώσεις: 1.431.408 ευρώ
 • Οι εκκρεμείς υποχρεώσεις: 1.186.885 ευρώ
 • Οι εκκρεμείς οφειλές προς Γενική Κυβέρνηση: 27.346 ευρώ
 • Οι εκκρεμείς οφειλές προς τρίτους: 1.159.538 ευρώ
 • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές: 284.739 ευρώ
 • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Γενική Κυβέρνηση: 3.013 ευρώ
 • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους: 281.726 ευρώ.
Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Ντινόπουλος, το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με το δήμο Μαραθώνα, αντιμετώπισε το πρόβλημα ρευστότητας, εγκρίνοντας προκαταβολή των τακτικών ετήσιων πόρων που λαμβάνει ο δήμος. Αναφέρεται, επίσης, στη συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, κατά την οποία ο κ. Ντινόπουλος επισήμανε ότι εν λόγω δήμος και οιοσδήποτε άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση.
Η κ. Χρυσοβελώνη που είχε καταθέσει την ερώτηση στη Βουλή είχε επικαλεστεί δηλώσεις του κ. Ψινάκη στα τηλεοπτικά κανάλια, κατά την οποία είχε ανακοινώσει ότι «ο Μαραθώνας έχει πτωχεύσει». Η βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί ποια είναι σήμερα η οικονομική κατάσταση του εν λόγω δήμου, αν έχει ζητηθεί αύξηση δημοτικών τελών από τον κ. Ψινάκη, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανοίγματα του δήμου Μαραθώνα, αν υπάρχει παύση πληρωμών, για παράδειγμα, αν μισθοδοτούνται κανονικά οι υπάλληλοι και ποια σκοπιμότητα μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις περί πτώχευσης του δήμου.
Πέραν των οικονομικών στοιχείων και ως προς τα λοιπά ερωτήματα που θέτει η βουλευτής, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι το υπουργείο έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από το δήμο Μαραθώνα και, όταν αυτά περιέλθουν σε γνώση του υπουργείου, τότε θα τα διαβιβάσει στη Βουλή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.