Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το έργο των 60 ημερών στον Δήμο Μαραθώνα

Όλα καλά! Αλλά  για τον Βαρνάβα "μπουκάλα".... με άγνωστες και αιωρούμενες προθέσεις!

Δύο μήνες ή 60 μέρες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα και ο λαός της περιοχής, ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των νέων διοικούντων.
Οι ... λαλίστατες (συνήθως) κακές γλώσσες επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα ότι «ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ψηνάκης και οι συνεργάτες του, ουδέν άλλο πράττουν από το να ερευνούν τα πεπραγμένα των προκατόχων τους, και να πηγαινοέρχονται στην Ασφάλεια και τον Εισαγγελέα!». «Αντε το πολύ - πολύ» (σύμφωνα πάντα με τους κακοπροαίρετους) «το ενδιαφέρον και η ενασχόληση της νέας Διοίκησης να φτάνει μέχρι το... νταραβέρι με τα τηλεοπτικά κανάλια! Κι εκεί εξαντλείται...».

Είναι όμως έτσι; Ο κ. Ψηνάκης, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για... παρερμηνείες, αναφορικά με το πως θα δράσει, από την πρώτη μέρα στον Δήμο. Ειχε ξεκαθαρίσει ότι, θα ξεκινούσε ελέγχους και θα έριχνε «φως» (το φως της Δημοσιότητας εκτός από εκείνο της Δικαιοσύνης) σε όλα όσα ως τώρα τελούνταν κι έμεναν στο «σκοτάδι» ή έστω στο... «ημίφως».
Όπως συνήθιζε να λέει, ο δήμαρχος Μαραθώνα, κι επαναλαμβάνει έως και σήμερα «κανένα όραμα, κανένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που βρίθουν «σκιών» και σε... αμφιλεγόμενες καταστάσεις! Εκεί όπου –με άλλα λόγια- οι υποψίες, οι ψίθυροι, οι απορίες και τα ερωτήματα, εξακουλουθούν να μένουν αδιευκρίνιστα, αξεδιάλυτα και αναπάντητα».
Και παρότι είναι αυταπόδεικτο ότι «η αλήθεια κάνει εχθρούς» επιβαλλόταν να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Κι έπρεπε -το δίχως άλλο- να λάβουν γνώση οι δημότες, καθώς και όλοι οι Έλληνες, ότι ο Μαραθώνας, κόντρα στο «ρεύμα» κόντρα στο καθεστωτικό σύστημα, κάνει την αρχή, δίνει το παράδειγμα!
Πέραν πάντως, των προαναφερόμενων, προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη σ’ εμάς του «ΔΗΜΟΤΗ» η αποκάλυψη μέσω του ρεπορτάζ, ότι, στους δύο αυτούς μήνες, καταγράφονται σημαντικά επιτεύγματα, σε σχέση με: την καθημερινότητα του πολίτη, την εξασφάλιση κονδυλίων για έργα υποδομής, τη δρομολόγηση λύσεων σε «προβληματικές» ή στάσιμες καταστάσεις, το συμμάζεμα των οικονομικών, και γενικότερα την επιβολή μίας τάξης, οργάνωσης και ορθής/σύννομης λειτουργίας του Δήμου.
Είμαστε δε, σίγουροι ότι, και οι αναγνώστες θα εντυπωσιαστούν με τα παρακάτω -όπως τα δημοσιεύουμε- επιτεύγματα (ως τώρα) της νέας Διοίκησης του Δήμου. Κι επειδή ο... αυτόματος πιλότος υπήρξε ανέκαθεν, ένας μύθος, συμπεραίνεται ευκόλως, ότι οι συνεργάτες (αιρετοί και μη) του δημάρχου, καθώς φυσικά και ο ίδιος ο κ. Ψηνάκης, εργάζονται συστηματικά, με όρεξη, πείσμα και δυναμισμό προκειμένου να προσφέρουν στους συμπολίτες μας και στην περιοχή, όλα όσα τους αξίζουν.
Διαφαίνεται σε κάθε τους βήμα κι ενέργεια ότι, είναι αποφασισμένοι να πετύχουν, και μάλιστα απόλυτα εναρμονισμένοι με το δόγμα του επικεφαλής τους, όπως πετύχουν «διατηρώντας τα χέρια τους καθαρά» όσο και αν «η εξουσία ξεγλιστρά πιο εύκολα μέσα από καθαρά χέρια». Γιατί τούτο όντως, μπορεί να είναι ένας «κίνδυνος» για τους έχοντες την εξουσία στα χέρια, όπως έχει διαπιστωθεί στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι της μεταπολίτευσης και μετά.
Εν τούτοις, ο δήμαρχος του Μαραθώνα κ. Ψηνάκης, σαφέστατα έχει δηλώσει ότι «ποσώς ενδιαφέρεται να κάνει καριέρα στην πολιτική» επομένως προχωρά, απαλλαγμένος από τα «βαρίδια» του πολιτικού κόστους! Κάτι που φυσικά, αποτελεί ένα από τα μεγάλα του «όπλα»!

Σε τίτλους τα σημαντικότερα επιτεύγματα των 60 ημερών:
1. Ανακαίνιση ιδιόκτητου νεοκλασσικού Δημαρχείου Μαραθώνα - Εξοικονόμηση από μίσθωση του παλαιού Δημαρχείου 3.221,00€ μηνιαίως
2. Παραχώρηση στο Δήμο για χρήση, του χώρου - γηπέδου Καβαρνού από Τράπεζα Πειραιώς
3. ΚΕΠ για πρώτη φορά λειτουργεί Απογεύματα και Σάββατα
4. Έγινε Υπηρεσία Ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα
5. Έναρξη Ηλεκτροδότησης κι Εξοπλισμού Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Μάκρης
6. Έλεγχος καυσίμων με ειδικό πρόγραμμα καρτών για ελεγχόμενη λήψη καυσίμων
7. Τοποθέτηση Διευθυντών και Προϊσταμένων σύμφωνα με τις κρίσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου - Οργάνωση Δομών του Δήμου
8. Σεμινάρια επιμόρφωσης κι ενημέρωσης από ειδικούς φορείς στα θέματα των προμηθειών του Δήμου, στην Οικονομική Διεύθυνση
9. Χωροταξία Δημαρχείου για τη συγκέντρωση των Υπηρεσιών και τη λειτουργικότερη χρήση του
10. Διαδικασία παραλαβής κοινοτικού καταστήματος Γραμματικού και ίδρυση στέγασης Πολεοδομίας
11. Θεμελίωση Πολιτιστικού Κέντρου Μαραθώνα και «ξεκλείδωμα» χρηματοδότησης
12. Δημοτικό Ιατρείο Μαραθώνα - Μεταστεγάζεται από το ΚΑΠΗ σε ανεξάρτητο χώρο δικό του
13. Διορίστηκε Γενικός Γραμματέας που δεν υπήρχε
14. Δημιουργήθηκε Νομική Υπηρεσία που δεν υπήρχε

Ανακατασκευή του παλαιού δημαρχείου
Σε λίγους μήνες, το ιστορικό κτίριο του παλαιού δημαρχείου θα κατοικηθεί εκ νέου, αφού οι διαδικασίες ανακατασκευής του, έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Βάιου Θανασιά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Κατόπιν δικών μας, προσωπικών ενεργειών, μας γνωστοποιήθηκε η πρόθεση ενός ιδιώτη, ν’ αναλάβει με τη μορφή χορηγίας το κόστος της ανακαίνισης -προσθήκης όπου χρειαστεί- έκδοσης άδειας δόμησης και των λοιπών εργασιών που απαιτούνται, ώστε να καταστεί το ιδιόκτητο κτίριο του παλαιού δημαρχείου επί της οδού Μιλτιάδη Μαντά, ένας χώρος ευπρεπισμένος που να μπορεί να εξυπηρετεί και τις υπηρεσίες του Δήμου (οι οποίες θα μεταφερθούν από το ενοικιαζόμενο κτίριο) το Δημοτικό Θέατρο, καθώς και την υπό σύσταση Υπηρεσία Πολεοδομίας. Σύμφωνα με τον ενδεικτικό προϋπολογισμό το κόστος θ’ ανέλθει στο ποσό των 142.000 ευρώ. Η χορηγία είναι περίπου 150.000 ευρώ και συνίσταται, σε απευθείας καταβολή του κόστους, στους επί μέρους εργολάβους. Όλες οι εργασίες θα γίνουν με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου».
Να σημειωθεί ότι, εκτός από την αξιοποίηση ενός ιστορικού κτιρίου που βρίσκεται υπό κατάρρευση, εξοικονομείται μηνιαίως, για τους δημότες το ποσό των 3.221 ευρώ.

Στο Δήμο Μαραθώνος προς χρήση, το γήπεδο Καβαρνού
Όπως, από κοινού, ο δήμαρχος κ. Ψηνάκης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λιβαθινός, είχαν υποσχεθεί, στη νεολαία του Μαραθώνα, βρέθηκε άμεσα, λύση, στο πρόβλημα έλλειψης γηπέδου. Μετά από σειρά επαφών και συζητήσεων με την Τράπεζα Πειραιώς, το γήπεδο Καβαρνού (όπως είναι γνωστό) παραχωρείται στον Δήμο Μαραθώνα, προκειμένου να αθλούνται τα παιδιά. Ήδη, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, έχουν περάσει στην επόμενη φάση, αναζήτησης χορηγών για τις επισκευές και ό,τι άλλο χρειάζεται, ο χώρος, έτσι ώστε να μην καταβληθούν τα χρήματα από τα ταμεία του Δήμου.

Θεμελίωση Πολιτιστικού Κέντρου μετά το «ξεκλείδωμα» της χρηματοδότησης
Ξεκίνησαν εκ νέου, οι εργασίες -οι οποίες (δει δη χρημάτων!) είχαν σταματήσει- στην αφετηρία του μαραθωνίου δρόμου, στον Μαραθώνα. «Θα δώσουμε βάρος και προτεραιότητα στο σημαντικό αυτό έργο και σύντομα θα γιορτάσουμε τα εγκαίνια» τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης, αναφερόμενος στο, υπό ανέγερση, Πολιτιστικό Κέντρο, του οποίου η τελετή θεμελίωσης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου.
Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος ως γνωστό, είναι προσωπικός φίλος του δημάρχου Μαραθώνα. Ο Σεβασμιόταος κάλεσε τη Δημοτική Αρχή του τόπου, αλλά και τους δημότες, να φύγουν από τη μιζέρια «αντιλαμβανόμενοι το μεγαλείο και τη σημαντικότητα της περιοχής» ενώ μίλησε για τη «συγκίνηση» που τον συνεπαίρνει κάθε φορά που βρίσκεται στον Μαραθώνα «τόσο κοντά στον Τύμβο και στο σημείο της μάχης όπου συγκρούστηκε η Δύση με την Ανατολή» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος κ. Ψηνάκης με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους και προσωπικά τον Σεβασμιότατο -ο οποίος αγνόησε το πρόβλημα υγείας που τον ταλανίζει για να παραστεί στην τελετή- απηύθηνε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του, στη δωρήτρια κα Κωβαίου, η οποία έβαλε αρχικά, τα χρήματα που απαιτούνταν, για να μην χαθεί το έργο.
Ο κ. Ψηνάκης συνεχάρη τον πρώην δήμαρχο κ. Σπύρο Ζαγάρη ως τον «πρώτο διδάξα» στην όλη «επιχείρηση απεγκλωβισμού του Μαραθώνα από τα στενά του όρια, και το άνοιγμα της πύλης του, στον κόσμο» αφού όπως δήλωσε ο Ηλίας Ψηνάκης «ο Μαραθώνας δεν ανήκει σ’ εμάς, ανήκει στον πλανήτη».
Σύντομο χαιρετισμό κλήθηκε ν’ απευθύνει και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος, στην έκκληση του δημάρχου όπως συνδράμει η Περιφέρεια την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου, απάντησε ως εξής: «θα μεταφέρω το αίτημα στη φίλη σου, την περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου». «Είναι καθήκον κι ευθύνη μας, όχι μόνο να βοηθήσουμε για το έργο αυτό, αλλά ν’ αναδείξουξε παντοιοτρόπως, τον Μαραθώνα που αποτελεί την κορωνίδα του Πολιτισμού».
Πέραν των προαναφερθέντων επισήμων, το παρόν στην εκδήλωση -μεταξύ άλλων- έδωσαν: ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Πάντζας, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κ. Σπύρος Λιβαθινός, αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής της Παράταξης «Δύναμη Πολιτών» κ. Φώτης Δεληβοριάς, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος των Ηπειρωτών κ. Βαγγέλης Φωτόπουλος, ο πρώην δήμαρχος κ. Σπύρος Ζαγάρης και ο πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Masuo Nishibayashi.

«Λουίζος ο... μεγαλοπρεπής!»
«Μικροπρεπείς» χαρακτήρισε ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ιορδάνης Λουίζος, συνεργάτες του κ. Ψηνάκη, επειδή του ζήτησαν να επιστρέψει στον Δήμο τα δύο κινητά τηλέφωνα (iPHONE 4 και iPHONE 5) τα οποία βρίσκονται στην κατοχή του, ως επιδότηση, μετά από σύμβαση ανανέωσης αριθμών του Δήμου. Η συγκεκριμένη ανανέωση, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Λουίζο, περί τα τέλη Αυγούστου, παρόλο που γνώριζε ότι, από 1ης Σεπτεμβρίου, άλλος θα ήταν ο... ένοικος του δημοτικού καταστήματος!
Ο κ. Λουίζος, παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις, που έχει δεχτεί, συνεργατών του κ. Ψηνάκη -όπως προείπαμε- δεν έχει επιστρέψει ακόμα, τις συσκευές, ενώ ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Τσαγκαράκης, του έχει στείλει σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο με το οποίο τον καλεί να προβεί στα δέοντα, καθώς ΚΑΙ τα τηλέφωνα αποτελούν δημοτική περιουσία.
Εξυπακούεται ότι, ο δήμαρχος κ. Ψηνάκης, ακύρωσε τη σύμβαση του προκατόχου του, προχωρώντας σε νέα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο (αναφορικά, τόσο με τον αριθμό των συσκευών όσο και με τα χρονικά όρια στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις).



Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.